Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Inspiratie

Inspiratie

Iedereen kan lokale helden op een podium zetten: als stad of gemeente, als school, concertzaal, scouts, chiro of jeugdhuis, maar ook muziekcentra, cafés, winkels, sportclubs, muziekscholen, cultuurcentra, musea, kerk of oude burcht, jij in je straat of huiskamer… Laat je hier verder inspireren!

Werk samen

Creëer nieuwe verbindingen en partnerships door samen in te zetten op lokaal talent. Want lokaal talent brengt iets op gang: jeugd- en cultuurdiensten gaan samenwerken voor hun talent, er ontstaan intergemeentelijke initiatieven, cultuurcentra spreken een nieuw publiekaan, jeugdhuizen blazen hun concertwerking nieuw leven in, erfgoed en winkels worden concert-locaties en er staan nieuwe organisatoren en muzikanten op.

Sla dus de handen in elkaar en support your locals!

Bereik een nieuw publiek

Dat muziek een universele taal is, is niks nieuws. Een initiatief voor lokaal talent is dan ook dé gelegenheid bij uitstek om die mensen te bereiken die je doorgaans niet bereikt: nodig de hele buurt uit voor een tuin- of straatfeest, zet een samenwerking op met een Turks vzw, een OKAN-school, een FMDO-organisatie, een vluchtelingen-centrum … Zet in op diversiteit en ga op zoek naar de muzikanten in alle mogelijke genres uit alle hoeken van de wereld, en ontdek wat er leeft in jouw buurt.

Inspireer jouw lokale beleidsmakers

Zet als organisator mee in op speelkansen voor lokale artiesten, en draag zo bij aan de uitbouw en versteviging van je lokale scene. Laat je gemeente zien dat muziek leeft in je buurt en weeg er zo mee op dat artiesten en organisatoren ondersteund worden. Wil je samen met VI.BE (vroeger Poppunt), je gemeentebestuur en je lokale muziekscene rond tafel zitten om je muzikale noden, wensen en dromen mee te geven?
Lees dan hier alles over de Popraad!

Meer inspiratie

1