Inloggen Menu
Inspiratie

Inspiratie

Iedereen kan Lokale Helden mee organiseren: als stad of gemeente, als school, concertzaal, scouts, chiro of jeugdhuis, maar ook muziekcentra, cafés, winkels, sportclubs, muziekscholen, cultuurcentra, musea, jij in je straat of huiskamer… Laat je hier verder inspireren!
Tips & Tools
Wil jij iets organiseren op vrijdag 27 april 2018, dan kan je doorheen je traject rekenen op de steun van Poppunt - check onze tips & tools!
Deelnemen: ook voor jou!
Iedereen kan meedoen: als stad of gemeente, als school, concertzaal, scouts, chiro of jeugdhuis, maar ook muziekcentra, cafés, winkels, sportclubs, muziekscholen, cultuurcentra, musea, jij in je straat of huiskamer …
Werk samen
De eerste editie van Lokale Helden bracht iets teweeg: jeugd- en cultuurdiensten gingen voor het eerst samenwerken, er ontstonden intergemeentelijke initiatieven, cultuurcentra konden een nieuw publiek aanspreken, jeugdhuizen bliezen hun concertwerking nieuw leven in, steden en inwoners sloegen de handen in elkaar, erfgoed en winkels werden concertlocaties, er stonden nieuwe organisatoren en muzikanten op … Gebruik Lokale Helden om nieuwe partners creëren!
Bereik een nieuw publiek
Dat muziek een universele taal is, is niks nieuws. Lokale Helden is dan ook de gelegenheid bij uitstek om die mensen te bereiken die je doorgaans niet bereikt: nodig de hele buurt uit voor een tuin- of straatfeest, zet een samenwerking op met een Turks vzw, een OKAN-school, een FMDO-organisatie, een vluchtelingencentrum … Zet in op diversiteit en ga op zoek naar de muzikanten in alle mogelijke genres uit alle hoeken van de wereld – in je buurt.
Inspiratie
Je bent geïntrigeerd door Lokale Helden maar nog niet geïnspireerd? Struin dan zeker eens door onderstaande cases uit de eerste editie. En denk ook buiten de doos. Heb je geen podium? Huur er één, werk samen met je cultuurcentrum of jeugdhuis, sjor een podium, of doe het gewoon zonder. Of misschien staat de nodige infrastructuur er al voor de 1 mei-viering? Zet alle garages in je straat open voor een reeks garageconcerten, organiseer kampvuursessies of je ep-release, hou gewoon je jaarlijkse clubbarbecue op die dag en hijs een lokale dj op je podium voor de afterparty. Anything goes!
Het Lokale Helden Effect
Organisatoren van Lokale Helden '17 gaven aan dat Lokale Helden veel meer is dan een dag vol muziek. Lokale Helden heeft effecten op publiek, gemeente en zelfs gebouwen die ook na het event blijven doorwerken. Bekijk hier het Lokale Helden-effect!

Enkele succesverhalen

Unieke locaties - Sint-Gillis & Herent

Jongerenparticipatie - Etterbeek & Halle

Verenig je buurt - Schaarbeek

Diversiteit in de wijk - Brussel

Stadsproject - Kortrijk

Intergemeentelijke samenwerking - Bornem, Puurs & Sint-Amands

Meer inspiratie