Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
steun je Lokale Helden

steun je Lokale Helden

Lokale Helden, dat zijn artiesten die hun kunnen op hun (eerste) publiek loslaten. Dat zijn gedreven organisatoren die een nieuwe dynamiek creëren in de gemeente en iedereen die dat talent en die initiatiefnemers een hart onder de riem steekt.

Organiseer mee

Poppunt maakte de formule voor wie Lokale Helden mee wil organiseren ongeveer even eenvoudig als aanlokkelijk. De twee basisregels zijn simpel: je organiseert iets op 26 april 2019 met muzikaal talent dat een link heeft met je lokale scene. Verder is het project jouw speeltuin. Of je nu een singer-songwriter of dj in je huiskamer zet, of één op iedere straathoek in je dorp, of je met je vaste concertzaal aan de slag gaat of een van de pot gerukte locatie omvormt tot Lokale Helden-podium: anything goes. Ook wie zich niet wil beperken tot muziek is welkom aan boord.

Steun je Lokale Helden

Je voelt je niet echt geroepen om een Lokale Helden-initiatief op poten te zetten en je bent zelf geen artiest maar je wil wel je steentje bijdragen? Mogelijkheden genoeg!

Als vrijwilliger
Heel wat Lokale Helden-organisatoren proberen met minimale middelen een dik initiatief op poten te zetten. Dat wil ook zeggen dat ze vaak afhankelijk zijn van vrijwilligers om de opstart, het event zelf en de nazorg mee in goede banen te leiden. Bekijk m.a.w. even wie in jouw buurt een event op poten zet en stel hen de vraag of ze je diensten kunnen gebruiken. De ideale gelegenheid om ook je buurt weer wat beter te leren kennen!

Als sponsor / met infrastructuur
Zoals gezegd: heel wat Lokale Helden-organisatoren beschikken niet over de grote middelen om hun initiatief georganiseerd te krijgen. Kleine gebaren kunnen het verschil betekenen tussen een event al dan niet georganiseerd te krijgen, tussen een droom waarmaken of fameus inbinden, tussen winst en verlies. Misschien wil je wel je steentje bijdragen aan je lokale scene als brouwer? Kan je een zaal ter beschikking stellen? Heb je andere zaken - in natura of financieel - in de aanbieding? Kijk even rond wie in jouw buurt mogelijks jouw steun kan gebruiken!

Als publiek
Lokale Helden betekent voor heel wat lokale artiesten een eerste podiumervaring. Onderschat dus niet welk belang eenvoudigweg jouw aanwezigheid heeft als hun eerste publiek. En ook voor organisatoren betekent een goede opkomst een stimulans om (ook naast Lokale Helden) voor een nieuwe dynamiek te zorgen in je buurt. En dan vergeten we nog dat het natuurlijk een ideale gelegenheid is om jouw buurt te (her)ontdekken. Dus: kom uit je kot, support your local scene!

Als fotograaf
Ben je een Instagram-legende of heb je altijd een camera bij de hand? Ben je daarnaast verzot op muziek? Trek er op uit tijdens Lokale Helden en breng in beeld wat jouw aandacht trekt! Help ons en je lokale organsiatoren een Lokale Helden-fotoalbum aan te leggen én maak bovendien kans om met je meesterwerk in de weekendkrant van De Standaard terecht te komen.
1