Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Support your local scene: Inspiratie na de lockdown

Support your local scene: Inspiratie na de lockdown

26/06/2020
Nu er al wat minder coronawolken aan de hemel staan, en er stilaan meer duidelijkheid komt over de do’s & don’ts om er een muzikale zomer van te maken, is de #supportyourlocalscene-spirit relevanter dan ooit. Muzikanten blijven nood hebben aan ondersteuning; gaande van speelkansen tot een (financieel) duwtje in de rug. En dit hebben ze in Wetteren en Oostende maar al te goed begrepen.

Down the stream

Livestreams van concerten zijn de laatste tijd (jammer genoeg) niets nieuws onder de zon. Toch wordt dit concept in Wetteren naar een hoger niveau getild! CC Nova en het nagelnieuwe Pig Parade Records slaan de handen in mekaar om lokaal talent zichtbaar te maken bij elke Wetteraar. Op zaterdag 4 juli geniet je in Wetteren op maar liefst drie manieren van Down The Stream, een show die via verschillende kanalen gestreamd wordt. Uiteraard kan je de livestream volgen vanuit je kot. Wat dit speciaal maakt, is dat de Wetterse horeca ook meewerkt aan dit verhaal: in maar liefst 8 cafés worden de optredens uitgezonden. Als klap op de vuurpijl wordt de stadstuin opengesteld en ingericht om op groot scherm te genieten van de show. Een extra’tje voor de bezoekers zijn akoestische optredens (in real life!) van verschillende Wetterse artiesten.

8400 Beer

Stadsbrouwerij ’t Koelschip en de Oostendse muziekscene zijn twee handen op één (bier)buik. Omdat heel wat bands, dj’s, technici en andere Oostendse keyplayers hun optredens en een stuk inkomen zagen wegvallen, besloot ’t Koelschip om hen op de meest gepaste manier te ondersteunen. Onder de noemer ‘#8400 Beer’ bieden ze bierpakketten aan waarvan meer dan de helft van de aankoopprijs rechtstreeks naar de Oostendse muziekscene vloeit, waaronder de bands BRLRS, Eastwood, Kovver, dj Gueush, producer Ace Zec en tourmanager Philippe Chebbour. Door de logo’s van de artiesten te integreren in de etiketten van hun bieren (LH-label incluis!), worden deze Oostendse helden ook nog eens extra in de kijker gezet. Een pintje voor de goede zaak? ’t Zal wel! Meer info vind je hier!
1