Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Speel op Lokale Helden

Speel op Lokale Helden

12/12/2017
Heb je vrijdag 27 april 2018 al met rood gemarkeerd in je agenda? Die dag organiseert VI.BE (vroeger Poppunt) de derde editie van Lokale Helden, het project waarmee we op één dag lokaal muzikaal talent over heel Vlaanderen en Brussel in the picture willen zetten. Of je als muzikant jong of oud bent, beginnend of ervaren, metal speelt of techno draait, ons maakt het niet uit. Echt iédereen willen we die avond lokaal zien shinen!
Eerst even terug naar het begin. Vanuit onze missie om ons dagelijks in te zetten om het leven van de muzikant aangenamer te maken kwam in 2014 een reeds bestaand idee terug bovendrijven: op één dag zoveel mogelijk muzikanten op een podium te krijgen. Omdat een muzikant moet kunnen spelen, right? Voor de eerste editie van Lokale Helden in 2015 hadden we 50 optredens fantastisch gevonden. Het werden er meer dan 1.000! In 2017 waren de cijfers zo mogelijk nog geschifter. In 190 gemeenten vonden meer dan 1.400 optredens plaats en zo’n 50.000 nieuwsgierigen trokken eropuit om hun lokaal muzikaal talent te ontdekken.
 
Hoe je als muzikant kan spelen op Lokale Helden? Wel, er zijn een paar opties. Spreek zeker je favoriete speelplek aan met de vraag of ze meedoen aan Lokale Helden en of er plaats is voor jou op de affiche. Indien niet kan je natuurlijk bekijken of er interesse is om samen iets te organiseren. Of vraag je cultuur- en jeugddienst wat er op 27 april 2018 in je gemeente gepland staat. Misschien kan je je wel bij een bestaand initiatief aansluiten.
 
Daarnaast zijn verschillende Lokale Helden-organisatoren online op zoek naar lokaal talent om op 27 april 2018 hun kunnen te tonen. Hou kansenplatform vi.be en lokalehelden.be in de gaten. Wanneer organisatoren een oproep lanceren op vi.be platform, dan vind je die ook terug op de Lokale Helden-website.
 
Of je kan simpelweg zelf iets organiseren. Je hoeft zeker niet te wachten tot andere Lokale Helden-organisatoren hun oproepen op vi.be lanceren. Maak van de gelegenheid gebruik om een feest op poten te zetten, om je ep te releasen, om samen met andere bands of dj’s je eigen start van een feestweekend te geven, om zelf je cultuur-, jeugddienst of favoriete speelplek in het verhaal te betrekken … Iedereen die muziek en z’n lokale scene een warm hart toedraagt, kan Lokale Helden immers mee organiseren. De enige voorwaarde is dat je werkt met lokale artiesten en dat je dat doet op 27 april 2018.

The One Man Band of Jozy

Of doe zoals The One Man Band of Jozy. Deze muzikale duizendpoot vormde zijn camionette om tot een rijdend podium (inclusief PA- en lichtinstallatie!), en trok tijdens Lokale Helden 2017 rond in Antwerpen centrum. Het terras van café Chatleroi diende die dag als uitvalsbasis waar Jozy zijn one man band-skills voor bekend én onbekend publiek bracht.

Ep-release Zinger in Deerlijk

Voor Lokale Helden 2015 eerde Zinger, toen net tot ‘De Nieuwe Lichting’ gekroond door Studio Brussel, hun eerste publiek en lanceerden ze hun debuut-ep exclusief voor de locals. De band bouwde eigenhandig de loods van Decora in Deerlijk om tot concertlocatie, met de epische gevolgen van dien. Zinger was daarmee de afsluiter van het Lokale Helden-parcours dat je die dag in Deerlijk kon afleggen, met muziek in allerlei winkels in het centrum.
Kom dus buiten met je muziek tijdens Lokale Helden, denk outside the box, en verbaas vriend en vijand!
1