Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Music Is The Answer — online liveshow lokaal muziekbeleid

Music Is The Answer — online liveshow lokaal muziekbeleid

12/10/2020
In 2015 stortte VI.BE zich met het project Lokale Helden en nadien ook de Popraden in het lokale muzieklandschap. Nu - vijf jaar later - presenteren we jou graag de opgedane kennis, verzamelde ideeën, impactcijfers en inspiratie.

Ben je burgemeester of schepen met een hart voor muziek? Werk je voor de vrijetijdsdienst, de dienst Gelijke Kansen of het cultuurcentrum? Ben je een ondernemende artiest of geëngageerde organisator? Dan is deze voor jou. Schrijf je in voor ‘Music Is The Answer’ en ontdek hoe iedereen in jouw gemeente of stad de vruchten kan plukken van een lokaal muziekbeleid.

Music Is The Answer

Hoe versterk je het sociaal weefsel van buurten en wijken? Hoe activeer je de jeugd of integreer je nieuwkomers? Hoe zet je het lokale erfgoed of andere bezienswaardigheden in de kijker? Wat met tijdelijke invulling van leegstand of nieuwe vormen van inspraak? Gemeenten en steden hebben enorme troeven in handen om met muziek als verbindende kracht uitdagingen om te zetten in kansen, ter meerdere glorie van de lokale gemeenschap. Muziek is ons antwoord. 

Programma

Host Elisabeth Severino Fernandes - oprichtster en bezielster van Mama’s Open Mic - neemt je live vanuit de studio een uur lang mee op een wervelende inspiratietocht. Verwacht je aan een divers programma, met onder andere:
  • Klinkende best practices uit diverse Vlaamse gemeenten en steden, waaronder Sint-Niklaas, Deerlijk en Herent.
  • Een passionele keynote van frontman en journalist Stijn Meuris.
  • Straffe sprekers over de maatschappelijk waarde van muziek.
  • Livemuziek en getuigenissen van opkomend talent Rian Snoeks en niemand minder dan Selah Sue.
Kortom: een uniek en niet te missen inspiratiemoment.

Inspiratiegids

En er is meer. We presenteren trots de gelijknamige inspiratiegids Music Is The Answer. Een hands-on gids waarmee je als gemeente of stad - ongeacht de grootte of ambitieniveau - werk kan maken van een lokaal muziekbeleid. Op 17 november verschijnt de publicatie officieel, maar pre-orderen kan je nu al.

Praktisch

Inschrijven
Music Is The Answer is een gratis event. Mis het niet en schrijf je nu in.

Voor wie?
Voor beleidsmakers, gemeenteambtenaren en alle andere lokale spelers met een liefde voor muziek.

Wanneer?
Op dinsdag 17 november 2020 — van 14:00 tot 15:00. 

Waar?
Online. Vergeet Skype, Zoom, MS Teams of Google Hangout. Zet je rustig neer aan jouw bureau of in je zetel en geniet van een uur lang inspiratie. Je ontvangt jouw deelnamelink enkele dagen voor het event.
1