Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Lotto doet winnen!

Lotto doet winnen!

30/06/2020
Het lijkt al eeuwen geleden. In januari van dit jaar - in pre-coronatijden - gingen we met onze partner Lotto op zoek naar de drie strafste lokale organisatoren die zich dag in dag uit inzetten voor hun lokale scene om hen een financieel duwtje in de rug te geven. Meer dan 60 keyplayers uit alle uithoeken van Vlaanderen en Brussel dongen mee voor de geldprijs van 1.000 euro, een promofilmpje én een gepersonaliseerd LH-label.

We hielden jullie lang in spanning. Blame it on corona. Het werd voor de jury een klassiek verhaal van ‘kiezen is verliezen’. Iedereen die zijn lokale scene een warm hart toedraagt, is sowieso een topper, maar voor deze wedstrijd koos een deskundige jury, na lang wikken, wegen en verhit discussiëren, de volgende drie prachtexemplaren: JC Ten Goudberge (Wevelgem), FARRM (Hasselt) en Have Donut (Oostende). Deze lokale organisatoren getuigen dat kleine ingrepen van enorme waarde kunnen zijn. Zeker in deze bizarre tijden. Dikke merci dus, Lotto! En aan alle organisatoren: laat ook jouw lokale artiesten en organisatoren niet in de steek. Blijf je local scene supporten, nu meer dan ooit!

JC Ten Goudberge - Wevelgem

Bij JC Ten Goudberge zijn ze volledig overtuigd van het belang van jeugdhuizen en hun podia. Het jeugdcentrum zet zich dan ook volop in om podiumkansen te bieden aan beginnende en opkomende artiesten en programmatoren. Met een sterke podiumwerking willen ze werk maken van de juiste omkadering, beleving en klank voor publiek en speelkansen voor jonge en lokale bands. Door participatief te werken met jongeren en hen een eerste programmatie- of organisatiekans te bieden, zetten ze alvast in op een nieuwe lichting muzikale ondernemers. De concertwerking verder uitbouwen en verder te investeren in jong talent is dan ook de boodschap, en door de huidige crisis meer dan ooit. Lotto schenkt JC Ten Goudberge graag een bedrag van 1.000 euro om dit mee waar te kunnen maken.

LOKALE HELDEN: JC Ten Goudberge - Held van de Wevelgemse scene

FARRM - Hasselt

Een laagdrempelige plek creëren in Hasselt waar Limburgse muzikanten hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en dit alles vanuit een DIY-mentaliteit, dat is waar FARRM voor staat. Dit door voor speelkansen te zorgen, studiotijd te voorzien en live-opnames aan te bieden, zowel op locatie als binnen hun eigen huis WERF. WERF brengt een podium, een zelfgebouwde studio en een skatepark samen op één plek. Ze werkten hiervoor samen met de jeugddienst van Hasselt. FARRM bundelde in het verleden ook al de krachten met Rock Herk, Villa Basta en Muziekodroom en zet daarmee volop in op de hele Limburgse muziekscene. Het nog verder uitwerken van drie pijlers, podiumkansen, studiotijd en live-opnames, is hun doel. De jury steunt dit initiatief dan ook graag met een prijs van 1.000 euro.

LOKALE HELDEN: FARRM - Held van de Hasselste scene

Have Donut - Oostende

Have Donut wil lokale en Oostendse muzikanten een platform en mogelijkheden bieden, dit door het verder bouwen en uitbouwen van een muziekstudio. Ze zetten hiermee ook in op het gebrek aan infrastructuur voor muzikanten binnen Oostende. Vanuit heel veel enthousiasme en hart voor de lokale muziekscene willen ze verschillende trajecten en projecten opstarten met lokale bands en muzikanten. Have Donut wil dus faciliteiten voorzien binnen Oostende, in de vorm van zowel een muziekstudio als repetitieruimten. Een initiatief dat vanuit de jury en Lotto volop toegejuicht wordt, daarom reikt Lotto graag 1.000 euro uit aan Have Donut. 

LOKALE HELDEN: Have Donut - held van de Oostendse scene

Deze filmpjes werden gemaakt met alle nodige veiligheidsmaatregelen. Hierdoor liep de bekendmaking van deze winnaars dan ook enkele maanden vertraging op. 
1