Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Lotto bekroont 3 winnaars!

Lotto bekroont 3 winnaars!

28/02/2018
Nog exact 57 dagen tot Lokale Helden 2018! Ja, wij tellen af. Zeker na het lezen van de meer dan 40 inspirerende dossiers voor de Lotto-wedstrijd. Er zit verdorie weer heel wat moois tussen dit jaar! Iedereen die meedoet aan Lokale Helden is sowieso een topper, maar voor deze wedstrijd koos een deskundige jury de volgende drie winnaars:

Lokale Helden Aarschot

In Aarschot zien ze het groots met een XL-versie van Lokale Helden: een driedaags ontdekkingsfestival. Niet alleen de duur maakt het groot(s). Organisatoren vzw Kamp A, De Klinker Club, De Haven, CC Het Gasthuis, Stad Aarschot betrekken bij het initiatief muzikale helden én de lokale handels- en horecazaken. Op vrijdag starten ze met een rockconcours waarbij de winnaars niet alleen mooie, maar vooral ook praktische prijzen in de wacht slepen. Zo mag de winnaar zich een jaar lang artist in resident noemen in JH De Klinker. Dag twee trakteren ze de winkelende Aarschottenaar op walk-in-concerten doorheen de stad. - Denk: 'danske' placeren in een lingeriewinkel, snoepwinkel, kruidenier, .... Zo proberen ze het sociaal klimaat en samenhorigheidsgevoel in Aarschot te boosten. Kamp A, een vzw die zich ook de afgelopen edities 200% inzette, heeft een duidelijke visie over hoe ze cultuur in hun stad nog meer willen laten leven. Deze rakkers zijn zo fan van Lokale Helden, dat ze zelfs permanent een lichtbak met het logo van Lokale Helden aan hun muur hingen.

Tot slot gaven ze in hun dossier duidelijk aan waarvoor ze het budget willen gebruiken: de promotie, communicatie en visibiliteit van het event om zoveel mogelijk mensen te verenigen via muziek. Redenen genoeg om hen met de hoofdprijs van € 1.500 te belonen.Exotique in de Westhoek (Houthulst)

“Vluchtelingen en een boot in één zin? Kan alleen maar negatief zijn.” Mis! Bij vzw De Boot in Houthulst werken ze nauw samen met Fedasil Poelkapelle. Voor hen zijn de bewoners lokale helden, en diegenen met muzikaal talent zetten ze tijdens Lokale Helden graag in de spotlight op hun balzaalpodium op vrijdag 27 april. Zij geloven rotsvast in muziek als universele taal.

Naast de unieke setting scoort dit evenement hoog als het gaat over mensen kansen geven en zich thuis laten voelen. Twee belangrijke effecten van Lokale Helden. Gezien de beperkte middelen van deze vzw geeft Lotto hen graag een financieel duwtje van € 1.000 in de rug.Gentse Helden

Kroegentocht in DeLorean, anyone? Yes, op 27 april in Gent! In vier cafés rond het st-Jacobsplein katapulteren vier lokale bands je telkens naar een andere tijdzone. Zij spelen hun eigen repertoire aangevuld met een cover van een liedje uit de jaren ’60, ’70, ’80 of ’90. Het publiek brengt zijn stem uit op de achterkant van de flyer die ook dienst doet als stemformulier. Bonuspunten voor recyclage! Niet alleen vinden wij dit een super origineel initiatief, de organisators zijn maar 2(!) straffe muziekliefhebbers die op zoek gingen naar diverse partners om van Gentse Helden een succesformule te maken. Het beste bewijs dat niet alleen een vzw, jeugdhuis of de stad, maar werkelijk iedereen Lokale Helden mee kan organiseren. Zo veel creativiteit en moed belonen we graag met een prijs van €500.

1