Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Lokale Helden, ook na 26 april!

Lokale Helden, ook na 26 april!

26/04/2019
Gisteren vierden we het grootste muziekfeest in Vlaanderen en Brussel, maar hé Lokale Helden is nog niet voorbij. Sommige organisatoren maken er een volledig Lokale Helden-weekend van, en anderen zetten door omstandigheden hun Lokale Helden op zaterdag of zondag op een podium.

Dit is het geval in Sint-Gillis-Waas. Op zaterdag 27 april halen de organisatoren van Tuup Schuurt hun bokken van stal. Laat het beest in jou los en kom genieten van een concertavond vol lokale artiesten in een muzikaal ingerichte geitenstal. Geen loslopend wild, maar wel feelgoodvibes in Mechelen. Op vrijdag 26 april geven Katie & K.T. Feelgood een gratis intiem optreden in hun woonkamer. Op zaterdag doen ze er nog een schepje bovenop met een dubbelconcert in Theater M van Bluewire en K.T. Feelgood & Friends. De opbrengst van beide avonden gaat naar een recent opgerichte lotgenotengroep BorstkankerMAN.

Gewaagde plannen dan weer in Vilvoorde! Onder de noemer Verscholen Klanken combineert organisator PK het intense postrock van Astodan met het 15e-eeuwse Monnikhof in Vilvoorde op vrijdag. Op zaterdag wordt deze toenmalige cijnshoeve naast concertzaal ook gebruikt als galerij waarin beeldende kunst en (kort)filmscreenings van lokale kunstenaars worden tentoongesteld.

Hip hip hoera!’ voor Madam Fortuna want zij viert haar 10-jarig bestaan met Fiesta Fortuna, een buurtfeest in Borgerhout. Op vrijdag 26 april staan hun Lokale Helden in de spotlight waarbij vier bands strijden voor een plek op het hoofdpodium van Borgerrio. Zaterdag en zondag worden ingevuld met muziek, theater, cinema, lekker eten en leuke ontmoetingen. Ook een hele dikke proficiat aan de KSA van Sint Elooi. Zij blazen dit weekend 75 kaarsjes uit en vieren dit met een groot feestweekend met Lokale Helden op vrijdag, een spelletjesnamiddag op zaterdag en een bbq en looptocht op zondag.

En ook Piket. en D’Oranje Giraffen zetten hun Diestse muziekscene het hele weekend in the picture. Op de planning: een weekend vol concerten en een silent disco in combinatie met lokale foodtrucks en speciale bieren uit de streek. Eerder zin in strand, cocktails en lokaal dj-geweld? Dan is het feestweekend van Chiro Westrode the place to be. Met een afterwork, beachparty, kinderfuif en retro-td is er op dit jaarlijkse event in Wolvertem voor elk wat wils.

CC De Fabriek opent op zijn beurt de deuren voor Houtemse Helden en presenteert een boeiend avondvullend programma met folkmuziek van Flemish Folk Caravan als muzikale rode draad in Sint-Lievens-Houtem. Jeugdhuis Reflex zet het feest op zaterdag verder met Voice Crack, Crooked Steps en lokale dj’s. Nog meer deuren worden geopend in Roeselare. Een groots openingsweekend met lokale en nationale kleppers  in zaal Trax kondigt het begin aan van een rooskleurige muzikale toekomst in deze West-Vlaamse gemeente.

Twintig kilometer verder gaat het multidisciplinaire festival Gebroed! voor de tweede keer op zoek naar het talent van morgen. Een weekend lang is CC De Steiger het forum voor een spannende mix met nieuw werk van jonge theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars. En ook in Heusden-Zolder geven ze podiumkansen aan lokaal talent. Door de samenwerking tussen het gemeentebestuur, de verschillende jeugdhuizen, en de jeugdraad staan zowel op vrijdag als zaterdag lokale muzikanten, dj’s, comedians en acteurs op de planken.

Voor wat magie moet je in Sint-Amandsberg (Gent) zijn. Want daar tovert Anamma vzw tijdens Lokale Helden de parking en de tuin van het voormalige Kasteel Carlshof om tot een gratis mini-festival: MiniCopa. Dit tweedaagse festival is gericht op alle buurtbewoners die er kunnen genieten van optredens, kinderanimaties, kunstexposities, en zo veel meer.

Afsluiten doen we met de album-release van de dansbare indie-popband The Lighthouse. Meer aan op 27 april in De Haven in Aarschot en verwacht catchy pop met een krokant randje, met onder andere het lokale voorprogramma Inky Midway.

Support your local scene, ook na 26 april!
1