Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Lokale Helden is nog niet voorbij!

Lokale Helden is nog niet voorbij!

28/04/2018
Gisteren vierden we dé muzikale hoogdag, maar hé Lokale Helden is nog niet voorbij! Sommige organisatoren maken er een volledig Lokale Helden-weekend van, anderen zetten door omstandigheden hun Lokale Helden op zaterdag, zondag of maandag op een podium.

Dit is het geval in Genk. De eerste Lokale Helden-editie vond plaats op 30 april. Dit inspireerde stad Genk om 30/30/30 te organiseren, oftewel: 30 artiesten in 30 huiskamers op 30 april. Het event vindt nog altijd plaats op 30 april, maar intussen spreken we over bijna 50 plekken waar 50 artiesten en bands het beste van zichzelf geven. Roeselare haalde de mosterd bij Genk en zorgt met Villa Roslar voor een heel weekend vol huiskamerconcerten.

De Academie Muziek Woord Dans van Schoten koos CC De Kaekelaar als locatie voor hun Lokale Helden-evenement, en gaf het dan ook de toepasselijke naam Kaekelrock. Zaterdag presenteren zij 100% homegrown talent. In de namiddag staat er een dj-workshop op het programma en nadien etaleren de combo’s van de pop-jazz-afdeling hun kunnen. 

Drie dagen vieren doen ze bijvoorbeeld in Aarschot. Op zaterdag pik je concerten mee bij handelaars in het stadscentrum en zondag opent Portland De Haven. Ook in Waarschoot is dit het plan met een Muziekweekend in Jeugdhuis ’t Ende.
Verder organiseert De Wildeman in Arendonk het tweedaagse Wetlands voor mensen met een beperking. Festiveuzzel in Berchem pakt op zaterdag dan weer uit met locals blackwave.

Lohaus gemist in Geel? Grijp vandaag je kans op Rewired Festival in Ekeren. Zij delen daar de stage met o.a. BLOW trio en Orange Skyline. Alsof dat allemaal nog niet gek genoeg is verwent WAcKo twee dagen lang met concerten voor Bruggelingen door Bruggelingen op de Burg. Nog meer in West-Vlaanderen: het multidisciplinaire Gebroed! in Menen schenkt niet alleen aandacht aan muziek allerhande, maar ook aan theater en kunst. Jazz, hiphop, rock en zelfs een streepje italodisco passeren de revue. Muziekhelden van de avond zijn o.a. Steiger en dirk.
Joenk er op! in Overijse slaat op dag twee de bal ook niet mis door de winnaar van de dj-contest tijdens Lokale Helden nog eens achter de dj booth te zetten.

Dromen van andere oorden? In Westrode hopen ze alvast dat met de zomerse beats ook de temperaturen volgen om de beach party compleet te maken. Wie in zijn gedachten daarmee nog niet in een andere setting belandt, laat zich beter meenemen op een reis door de filmgeschiedenis met Koor La Gioia. Afzakken naar Vichte!

… Of naar Wetteren! Naast je muzikale honger stillen, steun je bovendien de bands bij de renovatiewerken van hun repetitieruimte. De affiche is niet min: Delta Crash, The Glassroots Movement en nog vele anderen. Verzeker mee de toekomst van de Wetterse muziekscene!

Support your local scene, ook na 27 april!
1