Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Lokaal talent op buitengewone locaties

Lokaal talent op buitengewone locaties

12/03/2018

Lokaal talent op buitengewone locaties

Tijdens Lokale Helden vallen er op heel wat unieke locaties concertjes en dj-sets mee te pikken. Sommige plekken zetten zelfs speciaal voor één keer hun deuren open, dus profiteer ervan!

Voor wie het vorig jaar gemist heeft: in Sint-Gillis organiseren ze opnieuw de spetterende Bathroom Singers, een muzikaal parcours langs badkamers. In Halle moet je dan weer in de hemelse Paterskerk zijn voor een intieme, unplugged set. De groendienst, signalisatie en dienst patrimonium van Laakdal stellen hun stelplaats open voor Partymonium. Het nuttige aan het aangename koppelen -shoppen en tegelijkertijd een concertje meepikken- doe je in Aarschot en Putte. Of wat dacht je van een oud cinemagebouw, een sportmuseum, een kasteel, een stoomtrein, een boot, een pastorie, een microbrouwerij, een OverKop-huis of oude slachthuishallen? Nog avontuurlijker aangelegd? Laat je verrassen op een geheime locatie!
Lokale Helden 2017 Bathroom Singers in Sint-Gillis
Melger Helden

70 miljoen jaar geleden bepaalde een tropische krijtzee het landschap in Zuid-Limburg. Later werden er kastelen, hoeves en kloosters opgetrokken uit het geliefde mergel. Resultaat? Een eeuwenoud gangenstelsel van meer dan 250 kilometer lang kronkelt onder Zuid-Limburg. Op vrijdag 27 april weergalmt een akoestische set in de grotten van dit spooky decor. Niet voor bange zieltjes!
RUIS

Het Entrepot, Jeugdhuis Comma, Popcollege, House of Time en Snuffel kozen voor een oude gistfabriek in Brugge als locatie voor een avondje elektronische muziek. De industriële vibe van het gebouw is alvast perfect voor dit project. Op 27 april ligt Berlijn eventjes in Brugge.


TUUP schuurt

Van metropool Berlijn naar de boerenbuiten, veel landelijker dan een geitenschuur kan het niet worden. In De Klinge gaven ze hun event de toepasselijke naam Tuup schuurt. De dierenvriend in jou zal hier niet alleen geurgewijs aan zijn trekken komen, tijdens de concerten krijg je bovendien misschien gezelschap (en eventueel muzikale ondersteuning) van twee echte geitenbokken.


Of je nu liever vertoeft onder een dak van stro, hout of steen, er is voor elk wat wils. Geen enkel excuus om niet uit je kot te komen op vrijdag 27 april. Benieuwd wat er in jouw buurt te beleven valt? Check dan zeker de lijst met alle evenementen!
1