Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
LIVE2020

LIVE2020

29/06/2020
VI.BE staat al maanden op de eerste rij om de gevolgen van corona voor artiesten en de muzieksector te bestrijden. Eén van de belangrijkste initiatieven waar we ons op dit moment ten volle achter scharen is LIVE2020, hét solidariteitsfonds voor de Belgische livemuziek. En daarvoor kan ook jij als organisator, enthousiasteling, of all-round-liefhebber van muziek véél in betekenen.

LIVE2020?

De livemuzieksector is unplugged. Letterlijk. Sinds mid maart is het stil op onze podia. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden alle culturele events verboden. Ook zomerfestivals zijn er dit jaar niet. LIVE2020 biedt geen alternatief voor de huidige en toekomstige steunmaatregelen van de overheden. Deze zijn en blijven nodig. LIVE2020 wil een broodnodig duwtje in de rug geven aan iedereen die veel opdrachten en veel inkomsten verloren heeft zien gaan: denk aan de tentenbouwer van je lokale fuif, jouw vaste PA-firma, of de technieker van je jeugdhuis die zijn/haar opleiding moet staken. Ook op artistiek vlak zijn er slachtoffers gevallen, zoals de lokale artiest die een jaar lang niet meer kan groeien, of dj’s die niet meer voor mensen kunnen draaien. 

Ons doel? Livemuziek in de beste en veilige omstandigheden laten terugkeren naar jouw favoriete kleine en grote podia, binnen en buiten. Zodat we samen weer kunnen genieten van die unieke en onvergetelijke ervaringen die concerten en festivals zijn.

Wat kunnen jullie doen?

We slaken een noodkreet, ook naar jullie. Iédereen met een hart voor muziek, van het jeugdhuis tot de bakker in de straat, moet de ernst en noodzaak voelen. 

En jawel, alle kleine beetjes helpen! Daarom onze vraag: steun LIVE2020

Hoe? 
 • Zet zelf een actie op poten. Roep je crew, vrijwilligers, leden, samen en steek de handen uit de mouwen. Organiseer een social-distance proof pop-up concert, hou een wafelenbak, koop buttons van LIVE2020 en verkoop deze verder, koop t-shirts van LIVE2020 voor jouw crew, … alles kan! Zorg er zo mee voor dat de livesector, van jouw lokale scene tot op het podium van Pukkelpop, er binnenkort terug full force tegenaan kan.

  We nemen je actie graag mee op de website en socials van LIVE2020 en bezorgen jou een toolkit om de actie te promoten. Laat het ons vooral weten als je kauwt op een idee, we denken graag mee na! Lokalehelden@vi.be at your service!
   
 • Doneer: https://www.live2020.be/doneer (vanaf 40 euro heb je recht op een fiscaal attest) 
   
 • Steun een actie: https://www.live2020.be/acties 
   
 • En bovenal: spread the word! Deel de boodschap op je kanalen en laat iédereen weten dat de nood hoog is, dat  Belgische livemuziek onze steun nodig heeft. Verander je profielfoto op Facebook en deel de boodschap met #UnitedForLiveMusic. Hier vind je een promokit
Meer info op www.live2020.be, Facebook, Instagram en Twitter

Uit de grond van ons hartje: dank dank dank! 

LIVE2020 - #UnitedForLiveMusic

1