Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Keep up the VI.BE!

Keep up the VI.BE!

30/04/2020

Keep up the VI.BE!

Dag na dag wordt de impact van de coronacrisis op onze maatschappij groter én duidelijker. Het muzieklandschap dreigt een generatie aan artiesten en sectorwerkers te verliezen en verdwijnt in een moeras vol financiële onzekerheden door deze crisis. Team VI.BE voelt mee met iedereen in de brede muziek- en cultuursector die gevat wordt door de coronamaatregelen. Zo ook met jullie, want helaas worden ook de vele en diverse lokale organisatoren niet gespaard. Daarom steken we jullie graag een hart onder riem. Hou ons dus zeker op de hoogte en aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je kan ons steeds bereiken via lokalehelden@vi.be. Vragen over de gevolgen voor je evenement tijdens deze crisis? ikorganiseer.be helpt je graag op weg. 

Daarnaast willen we jullie vragen om temidden van deze storm ook de artiest niet te vergeten. Jullie deden in ’t verleden al veel voor lokale artiesten, laat hen ook nu niet los. Ze hebben je meer dan ooit nodig. Ken je artiesten met vragen? Stuur hen gerust door naar onze advieswerking! Nood aan inspiratie? Heel wat organisatoren springen nog steeds in de bres voor lokaal talent. Get inspired. 

Lokale livestreams

Creatieve oplossingen om de muzikale honger te stillen all over the place in deze Coronatijden. Jeugdhuis De Moeve uit Lier stampte ‘Moeve Radio’ uit de grond en zorgt elke zaterdag voor live sets van lokale dj’s via livestreams op Twitch, recht uit het jeugdhuis. 

Geen Lokale Helden-evenementen in levende lijve dit jaar, maar niet getreurd!
CC De Kern en District Wilrijk organiseren Lokale Helden-Facebookconcerten met lokaal Antwerps talent, elke vrijdagavond om 20u. Ook in Puurs krijgen lokale artiesten een virtueel podium aangeboden, CC Binder organiseert elke woensdagavond Facebookconcerten met lokaal talent onder de noemer ‘Been There Live’. In Peer zaten ze niet stil. Aangezien hun Muilpeerconcert niet door kon gaan op een echt podium, trommelden ze enkele lokale Noord-Limburgse helden op om een eigen versie van Heroes van David Bowie te spelen in een Muilpeersessie. Dit alles als eerbetoon voor de helden uit de zorg, te vinden op de Facebookpagina van Muilpeer! En in Heist-op-den-Berg komt Staminee De Living op de proppen met een online concertavond ‘Live in hun living’.  Klap, schreeuw en dans mee van achter je computerscherm!  

Wil je zelf een livestream op poten zetten? Deze 10 tips helpen je zeker en vast op weg!
 

Lokale playlists

Nooit genoeg lokale muziek, dat bewijzen ook deze lokale Spotify playlists. Bij wijze van steun voor hun lokale muziekscene stelden een dozijn Gentse muzikanten een eigen lokale playlist samen onder de naam COVID-9000. Ook in Mechelen en Oostende slaan muzikanten de handen in elkaar om de lokale scene te steunen met de playlists 2800 en Ostend Is Music. Play local! De lokale helden van FARRM stelden niet enkel een Limburgse Spotify playlist samen, maar ontworpen ook een Instagramfilter om Limburgse bands in de kijker te zetten. Probeer de filter zelf uit and support your local scene! 

Muzikale wandelingen

Trix sloot net als andere muziekclubs noodgedwongen zijn deuren maar creëerde in de tussentijd een heuse muzikale wandelroute doorheen Antwerpen. De wandelroute leidt je langs 35 concertfoto's genomen door 9 fotografen in Trix en loodst je zo door wel 20 verschillende locaties doorheen het centrum van Antwerpen. Elke foto heeft een QR code met bijpassend nummer, vergeet dus zeker je hoofdtelefoon niet tijdens de wandeling! Ontdek de route hier. Wil je de sector extra steunen? Alle foto’s zijn ook te koop als print of als postkaartje, de opbrengst gaat integraal naar de artiesten en fotografen. Shop local! 

Lokale Helden 2021: vrijdag 30 april

Vandaag is het in heel Vlaanderen stil. Toch hopen we binnen exact één jaar, op vrijdag 30 april 2021, en masse lokaal talent op het podium te kunnen zetten en gaan we – samen met jullie – voor een nieuwe knaleditie van Lokale Helden. Markeer dus alvast de datum, begin te dromen en support your local scene.. 

En vergeet niet: muziek is het beste medicijn! “Muziek is de zin van mijn leven en het beste medicijn. Ze is er als ik mij eenzaam voel en als ik omringd ben door welkome vreemden. Ze troost als ik onthecht ben en schudt me wakker als ik lui word. Zonder muziek leven bestaat niet”. 
(Quote Johannes Genard, School is Cool)
 
1