Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
In een kerk of grot: kom uit uw kot!

In een kerk of grot: kom uit uw kot!

19/03/2019
Ook dit jaar kan je tijdens Lokale Helden genieten van heel wat leuke initiatieven op unieke locaties. Kom uit uw kot en ervaar de Lokale Helden-vibe in kerken, kastelen, cafés, restaurants, winkels, clubs, huiskamers, kermissen, klokkentorens, jeugdhuizen, treinstations, fabrieken, bibliotheken, grotten, en nog zo veel meer. Benieuwd wat er in jouw buurt te beleven valt? Check dan zeker de lijst met alle evenementen! Hieronder vind je alvast onze top zes van Lokale Helden-evenementen op unieke locaties:

30/30/30 op 1 mei-Kermis in Genk

Opgepast, wij gaan starten! Op 26 april weerklinkt de Genkse muziekgeschiedenis door de boxen van de befaamde 1 mei-kermis. Stad Genk vervangt voor één keer de typische kermisdeuntjes door songs van lokale artiesten aan alle attracties en kermiskramen. Bereid je voor op wat metal tijdens het eendjes vissen, of wat gangstarap aan het schietkraam. Dit zeer originele Lokale Helden-project is bovendien een mooie opwarmer van 30/30/30, het terugkerend evenement dat plaatsvindt op 30 april waarbij minstens 30 artiesten in minstens evenveel Genkse huiskamers het beste van zichzelf geven.

Verscholen Klanken in het Monnikhof in Vilvoorde

Gewaagde plannen daar in Vilvoorde! Onder de noemer ‘Verscholen Klanken’ combineert organisator PK het intense postrock van Astodan met het 15e eeuwse Monnikhof in Vilvoorde. Deze toenmalige cijnshoeve wordt tijdens Lokale Helden naast concertzaal ook gebruikt als galerij waarin beeldende kunst en (kort)filmscreenings van lokale kunstenaars worden tentoongesteld. Jeugdhuis Jiekka verzorgt op zijn beurt de afterparty met lokale dj’s.
Het Monnikhof in Vilvoorde

Beiaardboterhammen in de Sint-Romboutstoren in Mechelen

Tijdens de middaglunch op 26 april trakteren twee studenten van de Koninklijke Beiaardschool de Maneblussers op leuke beiaardliedjes. Ze brengen een prettige mix van bekende klassiekers en jazzstandards en doen dit zowel solo als vierhandig op de monumentale concertbeiaard van de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Bokes eten was nog nooit zo gezellig!

Lokale Helden Torhout in leegstaand financiëngebouw

Torhout flikt het weer! Na hun vorige twee Lokale Helden-deelnames op het buitenterras op de tweede verdieping van het stadskantoor, is de jeugddienst er opnieuw in geslaagd om ook dit jaar een zeer unieke locatie te strikken. Van 16u tot 1u ben je welkom in het leegstaand financiëngebouw op de Burg waar de laatste belastingdiensten in 2017 uit zijn weggetrokken. Verwacht je aan een gezellig lenteterras, expo’s van lokaal artistiek talent en showcases van lokale helden in de Torhoutse binnenstad.
Organisatoren Lokale Helden Torhout met achter hen het leegstaand financiëngebouw op den Burg

Showcase in Sint-Jozefskerk in Oudenaarde

Op vrijdag 26 april organiseert de dienst Cultuur van stad Oudenaarde samen met de werkgroep Muzikantentreffen, Jeugdhuis Canavia en Muziekhandel Oudenaarde, de tweede editie van SHOWCASE. Net zoals in 2017 nemen 8 rasechte Oudenaardse bands of muzikanten het tegen elkaar op en maken ze kans op mooie prijzen: een juryprijs, persprijs en publieksprijs. Speciaal voor deze gelegenheid verandert de Sint-Jozefskerk in een ware muziektempel.

Openingsfeest in Volta Brussel

Sinds twee jaar is VOLTA een nieuwe bruisende hotspot voor (Brusselse) muzikanten met ambitie. In september 2018 ruilde het jonge muziekcentrum Elsene echter in voor Anderlecht, en vond het onderdak op de reusachtige site van Studio Citygate. Sindsdien kon je er als muziekliefhebber naar concerten van tientallen te ontdekken artiesten, en kon je als artiest deelnemen aan workshops. Na maanden verbouwingswerken opent VOLTA nu ook haar 12 (!) gloednieuwe repetitie- & opnameruimtes. En dat wordt tijdens Lokale Helden gevierd met een openingsfeest!
Yuko @ Volta Brussel
1