Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Ga voor crowdfunding!

Ga voor crowdfunding!

29/01/2019

STUUR JE IDEE IN!

Crowdfunding kan dé manier zijn om jouw kleine of net superzotte ideeën te realiseren. Misschien wil je een grote artiest naar je podium halen, een aftermovie van je event maken, een betere tent of locatie huren, een VJ of lichtshow inschakelen, een crazy lounge- of chill-room inrichten,... 

Schakel de hulp van jouw community in om jouw Lokale Helden-event naar een hoger niveau te brengen. Lokale Helden draait immers ook om mensen samenbrengen, om samenwerken. Met gebundelde krachten kan je net die extra mile gaan, en daar kan onze partner Hello Crowd!, het crowdfundingplatform van Hello bank!, je bij helpen. Via een crowdfundingcampagne kan je mensen aanspreken en meteen ook je evenement bekend maken. Bovendien kan je de extra’s waarvoor je nog niet de centen hebt gevonden op een snelle manier financieren. En belangrijk: je hebt niets te verliezen. 

Haal de mosterd bij Café De Loge in Gent. Voor hun Lokale Helden-event in 2018 pakte het café uit met een unieke speeddate voor muzikanten, wat resulteerde in nieuwe bands. Deze nieuwe formaties presenteerden zich op 27 april 2018 aan de wereld. Via een crowdfundingcampagne op het Belgisch crowdfundingplatform Hello crowd schakelde het muziekcafé haar community in om het evenement bekend te maken én geld in te zamelen. Met de opbrengst werden de producers (die de new blends een maand lang coachten) betaald. Hoe dat precies in zijn werk ging, hoor je Jos Lips vertellen in onderstaand filmpje. 

Geïnteresseerd om zelf een crowdfundingcampagne op poten te zetten? Stuur dan voor vrijdag 1 maart via deze link je idee in. Crowdfunding-expert Francesca coacht je en begeleidt je gratis bij de opzet van je campagne. Bovendien maak je kans op een startbudget van €250! *(zie voorwaarden onderaan)

Intussen nog vragen? Surf naar www.hellocrowd.be of stel ze direct aan crowdfunding-expert Francesca op francesca.mortier@bnpparibasfortis.com of 0475 97 52 47. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Voorwaarden startbudget
- Na het behalen van 30% van je vooropgesteld doel krijg je € 250 startbudget
- Wanneer je op het einde van je campagne 100% van je target binnenhaalt, mag je dit budget houden

Lokale Helden: A New Blend

CROWDFUNDING, YOU SAY?

Hoe werkt zo'n crowdfunding-campagne? Stel, je wil een aftermovie van je event laten maken en hebt daar € 1.000 voor nodig.
  1. Je lanceert een crowdfunding-campagne op www.hellocrowd.be
  2. Je laat mensen toe verschillende bedragen te bieden en stelt daar steeds een bepaalde reward tegenover - bv. wie €10 biedt krijgt een inkomticket, €20 is goed voor een ticket en drankkaart, €50 voor een duoticket en drank, €100 voor een VIP-behandeling, € 250 is goed voor een sponsordeal (logo op flyer), enz.
  3. Je overtuigt zoveel mogelijk mensen om je doelstelling (en hopelijk veel meer) te bereiken in 30 dagen. Je crowdfunding-campagne is in deze fase bovendien een ideale gelegenheid om jouw community al warm te maken voor je evenement (én  je kan bij het crowdfunden al direct je tickets in voorverkoop aanbieden)!
  4. Op het einde van de campagne (een week voor het event) weet je of je de 100% hebt gehaald en of je aftermovie er komt, én ben je zeker dat er al veel volk naar je event komt!

1