Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Fotowedstrijd: Tips & Tricks

Fotowedstrijd: Tips & Tricks

17/04/2018

Fotowedstrijd: Tips & Tricks

Lokale Helden, een dag bomvol concerten door artiesten uit je buurt. Haal de beste fotograaf in jezelf naar boven, trek erop uit en stuur ons jouw meest memorabele beelden. Wij verzamelen immers al jouw foto’s en publiceren het uniekste beeld in De Standaard. Bovendien gooien we een selectie van alle inzendingen in hét Lokale Helden fotoalbum op Facebook.

Meedoen aan de fotowedstrijd? De uploadzone sluit zondagavond 29 april om 23.59 uur.


Nog enkele tips nodig? De goede raad van beroepsfotograaf Ann-Katrien Van De Velde (Wannabes) en Breedbeeld helpen je voort:
Fotograferen op evenementen is werken met weinig licht. Je wilt de sfeer en actie vastleggen maar in less than no time is een moment gepasseerd en de dag voorbij en je kan die dingen uiteraard niet opnieuw in scène zetten. Een foto is ook pas geslaagd als hij meteen de juiste energie en emoties opwekt… Kortom: fotografie is meer dan op een knopje drukken. Denk tijdens je fototrip aan volgende zaken:
  • Wees meester van je materiaal. Zoek op voorhand uit welke functies je wil gebruiken en ken de limieten en sterktes van je camera.      
  • Smartphones hebben het vaak moeilijk met een combinatie van licht en donker. Meestal heeft je telefoon voorinstellingen voor verschillende situaties. Een nacht- of stabiele modus is ideaal om in the heat of the moment de uitbundige passie of net intieme momenten onder het publiek, op het podium, in een dansende massa, de medewerkers achter de bar… vast te leggen.
  • Zorg dat je alle gear mee hebt die je wil gebruiken. Vergeet thuis die flits en wide-angle niet.
  • Kies een goede hoek om foto’s te nemen. Check eerst alle opties op het terrein en maak een doordachte keuze. Verplaats je zeker om alle momenten van dichtbij vast te leggen.
  • Zorg vooraf dat je foto’s worden opgeslagen in de hoogst mogelijke kwaliteit. Je hebt dan achteraf meer speelruimte bij het bewerken van je foto’s.
  • DON'T: Met sommige camera’s en smartphones kan je digitaal zoomen. Dit zorgt voor kwaliteitsverlies. Wil je de emoties van je lokale friturist vastleggen, vermijd dan digitale zoom, zoek toenadering en ga zelf naar de actie toe!
  • ONDERWERP: Fotografeer meer dan artiesten alleen. Breng de aanloop naar 27 april in beeld, de sfeer, het publiek, de vrijwilligers, de toiletmadam… Denk ook aan detailopnames, leuk schaduwspel,...
1