Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Werk met álle muzikale spelers aan één project

Werk met álle muzikale spelers aan één project

Support your local scene! Lokale Helden is all about nieuwe samenwerkingen, nieuwe locaties, van de pot gerukte projecten die een buurt (weer) doen opleven en bands, dj’s, muzikanten en publiek naar buiten lokken

Case Kortrijk

40 x Kortrijks talent, uit de uithoeken van genres, in de Overleiestraat en de Budastraat

In Kortrijk pakten ze het groots aan! In 2017 werd op Lokale Helden voor één dag de Overleiestraat en Budastraat omgetoverd tot Dé Muziekstraat. Met meer dan 40 concerten op 14 verschillende locaties, werd “Fête de la Musique” meer dan goed gevierd.
Om deze dag te verwezenlijken werkten heel wat organisaties samen: Stad Kortrijk, Wilde Westen, Muziekcentrum Track*, Schouwburg Kortrijk, VLAMO, JC Tranzit, Conservatorium Kortrijk, Pand.A, De Stroate,… Andere partners stelden hun locatie open om artiesten te verwelkomen. Een optreden op de site van het oud politiecommissariaat, de parkeergarage van het OCMW, de muziekwinkel, de kapel van het H. Hart,…  

Kortom bundelden tientallen organisaties de krachten om dé Muziekstraat mogelijk te maken, 40 artiesten op een podium te zetten én het publiek te laten kennismaken met hun local scene! Hun ervaringen? Bekijk ze hier!
 

Case AarschotIn Aarschot bundelden Vzw Kamp A, De Klinker Club, De Haven, CC Het Gasthuis en de Stad Aarschot de krachten om een heus driedaags ontdekkingsfestival voor Lokale Helden 2018 op poten te zetten.  

Op vrijdagavond gingen ze van start met ‘De Klinker ZKT Lokale Helden’, een zoektocht naar de beste artiesten en bands uit de regio. De hoofdprijs? Een jaar lang artist in residence zijn van De Klinker Club én opnametijd bij Penthouse Studio!
Op zaterdag waren er “walk-in concerts” bij lokale ondernemers, winkels en horeca in het stadscentrum, en op de Grote Markt vond een concert van de muziekschool plaats.
Als afsluiter werd op zondagavond De Haven, een nieuwe Aarschotse culturele hotspot, feestelijk geopend met een concert van hun eigenste Portland.
Met drie dagen hulde aan muzikale parels uit de streek staat dit festival in het Aarschots collectief  geheugen gegrift!
1