Inloggen Menu

Chiro neemt jeugdhuis over

In Alken nam Chiro Joento op 30 april 2015 voor één avond jeugdhuis de Molen over. Het was nog maar de tweede keer dat dat de twee samenwerkten en ze gingen voor een avond vol dj-sets van eigen bodem.

gemeente x gemeente x gemeente

Gemeenten BornemPuurs en Sint-Amands sloegen voor de eerste editie van Lokale Helden de handen in elkaar. Uiteenlopend talent kreeg met Lokale Helden Klein-Brabant een podium; meer dan 20 acts op 13 speelplekken
We wisten niet wat we konden verwachten, en waren zelfs wat overdonderd door het grote succes.
Annelies Hautekeete, jeugddienst Bornem
Extreem jonge muzikantenmensen met een beperkingdansende paardennegro spiritualsstonerrock... Lokale Helden Klein-Brabant zette een zéér divers programma neer en deed dat op al minstens even gevarieerde locaties: van jeugdhuis tot historisch gebouw, op een dak, in een fitnessliving of fabrieksgebouw... naast de usual suspects als cafés en horecazaken.
Lokale Helden Lier

jeugddienst x cultuurcentrum

Lier ging vanaf dag één aan de slag met Lokale Helden, en waar we vanuit Poppunt soms nog eens moeten uitleggen wat de bedoeling precies was, pakten zij ieder aspect van het idee achter het project aan en vertaalden ze dat feilloos in een 100% Lokale Helden-project. 

Het cultuurcentrum ging er voor het eerst samenwerken met het jeugdhuis, het soort nieuwe samenwerkingen waar we met Lokale Helden van dromen. Het parkeerterrein dat beide gebouwen scheidt werd omgevormd tot festivalterrein. Een vijftiental groepen traden aan op diverse locaties; in een container, op het grote podium van het cultuurcentrum, dat van het jeugdhuis of in de kiosk ertussen.
Ik verwacht dat deze avond een nieuw publiek op de been zal brengen, zowel voor het CC als voor het jeugdhuis.
An-Sofie Gysemans, Cultuurcentrum Lier
Die groepen vonden ze op vi.be. Een grafisch vormgever uit Lier ontwierp de affiche om het lokaal talent op te roepen zich kenbaar te maken via het platform. Die affiche werd verspreid in Lier en er werden flyers uitgedeeld aan de scholen. Alle muziekstijlen waren welkom en er werd specifiek gemikt op onbekend Liers talent om hen op die manier een eerste podiumkans te bieden. 

Bovendien werd er ook voor coaching gezorgd, verzorgd door Lange Polle (Triggerfinger), werd er aan graffiti gedaan en zetten ze samen een nieuw 100% lokaal dansproject op poten met lokale dansers, onder leiding van een lokale choreograaf én muziek van een lokale producer