Menu {{ 'Sluit menu'|t }}

CC HET OUDE BADHUIS

Zonderwolk, Youth Zone, You On Stage, Urban Bib Permeke en CC Het Oude Badhuis sloegen op vrijdag 26 april 2019 de handen in elkaar om lokaal talent te doen shinen. Samen organiseerden deze vijf partners een open mic waar iedereen met creatief talent zijn plek kon vinden, aangevuld met local heroes van eigen bodem.

Jeugddienst, Jeugdraad, Jeugdhuis en Jeugdbeweging

In Nieuwpoort organiseerden de jeugdraad, de jeugddienst, Chiro en Scouts en oud-leden van het jeugdhuis de Nieuwpoortse Huiskamerconcerten voor Lokale Helden 2017. Cultuurhuis ‘t Kasteeltje werd omgetoverd tot gezellige huiskamer waar jong en oud gratis genoot van vier optredens van lokaal talent  samen met een lekker streekbiertje. Op het programma stonden lokale vedetten zoals Elise K, I Am, Evie Locqueneux en Boonyi. 

Cultuurcentraal

Cultuurcentraal is het samenwerkingsverband tussen de cultuur- en gemeenschapscentra van Zonhoven, Beringen, Houthalen – Helchteren en Leopoldsburg. Deze vier partners ondersteunden elkaar en de jeugdhuizen van Houthalen - Helchteren voor Lokale Helden 2018. Het werd een afscheidsfeest van het oude gemeentehuis met jong artistiek geweld en vers muzikaal talent als eregasten. Met meer dan tien lokale vedetten op het menu werd het een avond om nooit te vergeten!

het was trouwens niet de eerste keer dat deze samenwerking een succesformule bracht. In 2017 werd er in Leopoldsburg Festival Local in het leven geroepen, een creatief festival in het karmelietessenklooster. Het klooster werd omgetoverd tot creatieve hotspot met een fuif- en concertzaal in de kapel, een kunsttentoonstelling in de gangen van het gebouw en een DIY-marktje met chill-out area in de gezellige binnentuin.
Om ervoor te zorgen dat niemand het feestgedruis zou moeten missen, werd er een feestbus ingelegd tussen alle gemeenten die iedereen veilig op zijn bestemming bracht.
 

jeugddienst x cultuurcentrum

Lier ging vanaf dag één aan de slag met Lokale Helden, en waar we vanuit VI.BE (vroeger Poppunt) soms nog eens moeten uitleggen wat de bedoeling precies was, pakten zij ieder aspect van het idee achter het project aan en vertaalden ze dat feilloos in een 100% Lokale Helden-project

Het cultuurcentrum ging er voor het eerst samenwerken met het jeugdhuis, het soort nieuwe samenwerkingen waar we met Lokale Helden van dromen. Het parkeerterrein dat beide gebouwen scheidt werd omgevormd tot festivalterrein. Een vijftiental groepen traden aan op diverse locaties; in een container, op het grote podium van het cultuurcentrum, dat van het jeugdhuis of in de kiosk ertussen.
Lokale Helden Lier
Die groepen vonden ze op vi.be platform. Een grafisch vormgever uit Lier ontwierp de affiche om het lokaal talent op te roepen zich kenbaar te maken via het platform. Die affiche werd verspreid in Lier en er werden flyers uitgedeeld aan de scholen. Alle muziekstijlen waren welkom en er werd specifiek gemikt op onbekend Liers talent om hen op die manier een eerste podiumkans te bieden. 

Bovendien werd er ook voor coaching gezorgd, verzorgd door Lange Polle (Triggerfinger), werd er aan graffiti gedaan en zetten ze samen een nieuw 100% lokaal dansproject op poten met lokale dansers, onder leiding van een lokale choreograaf én muziek van een lokale producer
1