Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Lokale Helden kan niet alleen dé gelegenheid zijn om dankzij een rock rally of dj-battle je lokaal talent te leren kennen maar ook om de winnaars daarna te stimuleren met een natraject en je lokaal publiek op de been te brengen en aan het dansen te krijgen. 

Het platform vi.be is de gedroomde tool om lokale bands en dj’s te vinden (tested & approved by Humo’s Rock Rally). Aan jou om dan met de juiste partners, juryleden en prijzenpakket de beste formule voor het publiek in elkaar te steken. 

Lokale Helden 9420

In Erpe Mere sloegen Jeugdhuis Dido en de jeugddienst in 2018 voor de dérde maal de handen in elkaar voor Lokale Helden 9420. Ze zetten een heuse muziekwedstrijd op poten voor iedereen met roots in hun gemeente. Er werd een professionele PA-installatie voorzien voor de singer-songwriters, bands en muzikanten die het podium van het jeugdhuis inpalmden. Buiten het optreden op 27 april vielen er ook nog andere podiumkansen te winnen zoals een optreden in de legendarische Kinky Star in Gent. Naast een plekje op het podium konden bands ook een professionele fotoshoot winnen.

LOKALE HELDEN SCHOTEN

Voor het derde jaar op rij werkt Cultuurcentrum Schoten samen met Academie Schoten, JH Kaddish en Pop en Rockatelier om Rockrally Schoten op poten te zetten. Op 26 april 2019 streden drie finalisten voor de hoofdprijs, professionele coaching op maat en een week studiotijd. Alsof dat nog niet genoeg was, speelden de finalisten ook meteen het voorprogramma van niemand minder dan de band Dirk., finalisten van Humo's Rock Rally 2016.

TOMORROWBAND

Jeugdhuis Brieljant organiseerde in 2019 de tweede editie van muziekconcours TomorrowBand in het kader van Lokale Helden. Acht lokale bands streden in twee voorrondes voor een felbegeerd plekje in de finale, waar uiteindelijk vier bands het tegen elkaar opnamen. Een vijfkoppige jury onder leiding van zanger Milo Meskens mocht op 26 april over de winnaar beslissen. De beste bands wonnen een geldprijs en de en de winnaar mocht daarbovenop optreden in het voorprogramma op één van de clubconcerten in het Leietheater in Deinze.
1