Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Lokale Helden kan niet alleen dé gelegenheid zijn om dankzij een rock rally of dj-battle je lokaal talent te leren kennen maar ook om de winnaars daarna te stimuleren met een natraject en je lokaal publiek op de been te brengen en aan het dansen te krijgen. 

Poppunt’s platform vi.be is de gedroomde tool om lokale bands en dj’s te vinden (tested & approved by Humo’s Rock Rally). Aan jou om dan met de juiste partners, juryleden en prijzenpakket de beste formule voor het publiek in elkaar te steken. 

Maanrockrally Mechelen

Op het Mechelse zomerprogramma is Maanrock al jaren een gevestigde waarde. Maanrock is een gratis festival eind augustus waar ook lokaal talent een plaats krijgt. Daarom organiseerde Maanrock, Jeugddienst Stad Mechelen en 2800leeft, tijdens Lokale Helden een dj-rally voor alle lokale dj’s uit het Mechelse met als hoofdprijs een podiumplaats op Maanrock!

Inschrijven deed je via Poppunt’s online kansenplatform vi.be. Een jury van professionals, programmatoren en dj’s maakten uit alle ingezonden mixtapes een selectie van vier finalisten die op 27 april 2018 hun beste kunnen toonden aan het publiek in De Club. Na de bekendmaking van de winnaar, barstte een knallend feest los met de beats van een gevestigde dj.
 

Lokale Helden 9420

In Erpe Mere sloegen Jeugdhuis Dido en de jeugddienst in 2018 voor de dérde maal de handen in elkaar voor Lokale Helden 9420. Ze zetten een heuse muziekwedstrijd op poten voor iedereen met roots in hun gemeente. Er werd een professionele PA-installatie voorzien voor de singer-songwriters, bands en muzikanten die het podium van het jeugdhuis inpalmden. Buiten het optreden op 27 april vielen er ook nog andere podiumkansen te winnen zoals een optreden in de legendarische Kinky Star in Gent. Naast een plekje op het podium konden bands ook een professionele fotoshoot winnen.
1