Inloggen Menu

Ook in AB, Het Depot, Trix, Beursschouwburg,...

Ook de grote Belgische muziekclubs worden keihard uitgenodigd om de kaart te trekken van lokaal talent. Ze kunnen samenwerken met lokale spelers en samen extra-muros-activiteiten opzetten zoals 4AD dat in Diksmuide deed. Ze kunnen hun podium afstaan aan een lokale vereniging of gewoon lekker normaal doen en het podium open stellen voor lokale artiesten en dj’s. 

AB

Op 30 april gooide de AB de deuren van Huis 23 open voor Brusselaars die hun muzikaal ei kwijt wilden. Wie zich aandiende op vi.be kon z'n ding komen doen voor de aanwezigen. Die bestonden enerzijds uit publiek maar ook uit AB-buur Kris Dane en enkele AB-collega’s die de muzikanten nadien van professionele feedback voorzagen. ’s Avonds kon je in de grote zaal naar de finale van de RockRace, dé muziekwedstrijd van de Brusselse universiteiten en hogescholen.

Het Depot

Het Depot vroeg aan locals Maverick (dj, producer) en Mophito (Tangram Records) om hun jonge lokale helden uit te nodigen voor een avond vol beats en electronica. Zij werden zo de curatoren van dé (gratis) Leuvense afterparty en aan het einde van de avond kropen ze ook zelf achter de decks.

Beursschouwburg

Ook de Brusselse Beursschouwburg wilde lokaal talent een kans geven op hun podium en besloot om dat zeer letterlijk te nemen en te werken met talent uit de Dansaert- en Ortstraat en artiesten die er vaak op café zaten (check het AB / Beursschouwburg-verslag). Case: Trix #2015 #bands Trix stelde op 30 april 2015 het podium van het Trix Café ter beschikking van lokaal muzikaal talent. Locals die een set hadden van zo'n 30 à 40 minuten, konden zich tot 24 maart aandienen op de site, de selectie werd op 1 april bekendgemaakt.