Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Ook in AB, Het Depot, Trix,...

Ook in AB, Het Depot, Trix,...

Ook de grote Belgische muziekclubs worden keihard uitgenodigd om de kaart te trekken van lokaal talent. Ze kunnen samenwerken met lokale spelers en samen extra-muros-activiteiten opzetten. Ze kunnen hun podium afstaan aan een lokale vereniging of gewoon lekker normaal doen en het podium open stellen voor lokale artiesten en dj’s. 

AB

Op 30 april 2015 gooide de AB de deuren van Huis 23 open voor Brusselaars die hun muzikaal ei kwijt wilden. Wie zich aandiende op vi.be platform kon z'n ding komen doen voor de aanwezigen. Die bestonden enerzijds uit publiek maar ook uit AB-buur Kris Dane en enkele AB-collega’s die de muzikanten nadien van professionele feedback voorzagen. ’s Avonds kon je in de grote zaal naar de finale van de RockRace, dé muziekwedstrijd van de Brusselse universiteiten en hogescholen.

Het Depot

Natuurlijk kan Het Depot in Leuven niet ontbreken op het lijstje van bekende concertzalen. Samen met Vloer 1, Sojo en Leuven Live, sloegen ze opnieuw de handen in elkaar om  een event te organiseren in het kader van Lokale Helden. Nadat zes straffe Leuvense bands op de  STELPLAATS de pannen van het dak speelden, nam Het Depot de afterparty op zijn rekening. Lokale dj’s zorgden voor een knaller van formaat

Trix

Muziekcentrum Trix zette zich in samenwerking met JC De Branderij (JES) en JC Den Eglantier achter Lokale Helden Urban Talent Showcase. Ze gingen vissen in de talentrijke poel van Borgerhout en maakten een selectie van 6 beloftevolle upcoming artists in de urban- en hiphopscene.
Artiesten Seefsound, Ikraan, Amy Mcqueen, The Victory’s, Jimmy Baanvast en Yolo Mattie werden onder intensieve begeleiding klaargestoomd voor de showcase. Ze kregen een professionele fotoshoot (waarvan je het resultaat hieronder kan bewonderen), demofeedback, advies over hun sociale mediakanalen en workshops rond muzieksoftware en technieken.

Op 27 april mochten ze uitpakken met hun skills bij het groot publiek!

Onder begeleiding van host Khali-Sha en Dj ‘Big Poppa’ werd er een stevig urban-feestje op gang getrokken in Borgerhout!
 

MUZIEKCENTRUM DRANOUTER

Muziekcentrum Dranouter programmeerde in het kader van Lokale Helden 2019 lokaal West-Vlaams reggae talent Fheeta & the Westfront Band als supportact op het concert van Jo Mersa Marley (Jawel, kleinzoon van!). Na het concert warmden de andere local heroes van Cromanty de zaal verder op met een fijne selectie van dancehall tunes. Feesten tot in de vroege uurtjes!
1