Inloggen Menu

Muzikant? Dj? Bouw zelf je feest!

Je hoeft als band of dj niet te wachten tot de Lokale Helden-organisatoren hun oproepen op vi.be lanceren om ergens te gaan spelen of draaien. Je kan ook gewoon zelf van de gelegenheid gebruik maken om een feest op poten te zetten, om je EP te releasen, om samen met andere bands of dj’s je eigen start van een feestweekend te geven, om zelf je je cultuur-, jeugddienst of favoriete speelplek in het verhaal te trekken...

EP-release Zinger in Deerlijk

Zinger, dat in 2015 net nog tot ‘De Nieuwe Lichting’ 2015 gekroond was door Studio Brussel, eerde ter gelegenheid van Lokale Helden hun eerste publiek en lanceerde hun eerste EP exclusief voor de locals
Wat ons project zo uniek maakte is dat we om het even welke band hun ding konden laten doen in winkels hier in het centrum.
Delphine Derammelaere, Dienst Cultuur en Toerisme Deerlijk
De band bouwde met eigen handen de loods van Decora in Deerlijk om tot concertlocatie met de epische gevolgen van dien. Zinger was daarmee de afsluiter van een Lokale Helden-traject dat je die dag in Deerlijk kon afleggen met muziek in allerlei winkels in het centrum.

Release party Alpha Whale & friends

Of doe zoals Alpha Whalerelease je debuutplaat met bevriende bands.

Alpha Whale maakt, met hun aan The Growlers verwante sound, deel uit van de Oostendse garagerock en psychedelica scene. Om die scene te vieren organiseerden ze hun release-party op 30 april 2015 in gezelschap van hun bevriende Oostendse bands: The GlücksDRS en Mostly Whites (waarmee ze alvast een drummer delen). Vele facetten van een bruisende subcultuur op één avond in een kelder in Oostende. Underground!