Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Tijdens Lokale Helden kan je je muzikale boodschappen doen bij de lokale middenstand, Geen plek te vreemd om je muzikaal talent te presenteren aan je lokaal publiek. Optredens bij jouw bakker of slager, concerten in de lingeriewinkel, akoestische sets bij de bloemist, niets is te gek! Elke handelsruimte kan een gedroomde locatie zijn voor jouw lokaal talent om het beste van zichzelf te geven. Daarnaast is het ook een fantastisch moment om handelaars of streekproducten in de kijker te zetten.
Haal de mosterd bij initiatieven zoals die in Deerlijk, Avelgem of Dilbeek.

Case Deerlijk


Vanaf 19u kon je op 30 april 2015 terecht in de Deerlijkse festivalzone. Rond de kerktoren werd de lokale collectie muzikanten gepresenteerd op een muziekroute die langs bibliotheekkledingwinkelschoenwinkel, de garage van de lokale drukkerij en de juwelier liep. 6 locaties waar 11 bands in zeer uiteenlopende genres twee sets speelden: EraserHead (krautrock, garage en een geut noise), KarmaComa (riffs, heavy garage, crunch rock), Mr. Ashby (coverband), Charlotte Delabie & Michiel Den Haese (pop, folk), Free Mattress (rock), Jabbertalk (poppy jazz), Jérémie Vrielynck, Kolos (stonerrock) en dj duo Thönder.

Op een festivalkaart kon je op iedere locatie een stempel verzamelen en iedereen met vier stempels krijgt een gratis consumptie in de laatste locatie waar de route naartoe leidde: de EP Release van Zinger.

Case Avelgem


Happy poprock bij de fietsenmaker, een intiem concert bij de viswinkel, blues bij het optiek- en hoorcentrum, een samenspel van slagwerk en blazers in de bibliotheek, noem maar op! In Avelgem zat je goed op 27 april 2018. Een twaalftal lokale handelaars openden hun deuren (extra lang) voor hun lokaal talent.

Jeugd- en cultuurdienst Avelgem sloeg de handen in elkaar met de lokale middenstand om walk-in concerten te organiseren op alledaagse plaatsen. Zo werd er nieuw leven in het centrum van Avelgem geblazen. Voor het publiek een unieke beleving op zich, maar ook een mooie kans om lokale handelaars extra in de verf te zetten!
©Carlos Versieren

Case Dilbeek


In Dilbeek zagen ze de kans schoon om niet enkel hun muzikaal talent in de spotlights te zetten, ook lokale streekproducten kregen de nodige aandacht.
Met hun initiatief ‘Where Beer and Chocolate meet Music’ koppelden ze muziek aan een bier- en chocoladetasting in de lokale micro-brouwerij De Angerik.

Met de hulp van de Kunstacademie Dil’Arte stelde ze 3 combo’s samen die elk een eigen genre brachte, van motown tot rock. Tussen de nummers door kon je genieten van een heerlijk ‘Dilleke’ biertje gepaard met pralines van de Dilbeekse chocolatier Valentino.
1