Inloggen Menu

Muziekschool? DKO? Show yo'self!

Muziekschool of alternatieve opleiding? Show je leerlingen op vrijdag 27 april 2018 aan de wereld. Stel een orkest samen met iédereen, verzamel alle gitaristen om een nieuw stuk in te spelen, pak eens een ander repertoire aan,... Trek ermee naar het dichtstbijzijnde cultuurcentrum of jeugdhuis, of leg gewoon je jaarlijkse toonmoment op die dag. 

jeugdhuis x muziekacademie

In samenwerking met de muziekacademie in Lede organiseerde jeugdhuis Leeuwerik op 30 april 2015 een muzikale avond waarop de muzikanten van de academie hun talent konden tonen op het podium van het jeugdhuis. Daarnaast kwamen ook pop- en rockbands met leden van de academie hun ding doen. Als jeugdhuis vinden ze immers het belangrijk om een nauwe samenwerking te onderhouden met de verschillende organisaties in Lede. Hun deur staat altijd open voor het plaatselijke verenigingsleven. Zo zijn er al samenwerkingen geweest met scholen, jeugdbewegingen, politie en andere jeugdhuizen uit de streek.

podiumkunsten / drumparty

De academie van Tienen organiseerde enerzijds de “H3 concerten” met verschillende laatstejaarsstudenten uit alle disciplines podiumkunsten. Voor hen ook de perfecte aanloop naar hun eindexamen toe, en voor het publiek de garantie dat er op hoog niveau zou worden gemusiceerd. 

Daarnaast organiseerde de academie een "DRUMPARTY"; een niet-klassiek slagwerkconcert waarbij leerlingen hun favoriete muziek voorzagen van de nodige drumbeats. Denk aan Foo Fighters, Trigger Finger, Bruno Mars, Adele, The Police, U2, R.E.M, Kings of Leon, Muse, Nirvana, Snow Patrol, Coldplay, Eric Clapton, Bryan Adams, Toto, AC/DC, The Cranberries, Pearl Jam, Deep Purple...

popcollege

De lokale helden die op 30 april 2015 in het Popcollege van Roeselare werden gepresenteerd waren niet de leerlingen (op zondag 10 mei stond er al een leerlingenconcert geprogrammeerd in cc De Spil). Het podium in de popcorner werd aan twee beloftevolle bands gegeven die bij hen repeteerden.