Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Muziekschool? DKO? Show yo'self!

Muziekschool? DKO? Show yo'self!

Muziekschool of alternatieve opleiding? Show je leerlingen op vrijdag 26 april 2019 aan de wereld. Stel een orkest samen met iédereen, verzamel alle gitaristen om een nieuw stuk in te spelen, pak eens een ander repertoire aan, daag je leerlingen uit,... Trek ermee naar het dichtstbijzijnde cultuurcentrum of jeugdhuis, of leg gewoon je jaarlijkse toonmoment op die dag. 

Classical Music Rave

De Muziek- en Woordacademie Wijnegem Schilde Zoersel organiseerde op 27 april 2018 een Classical Music Rave in JC Ahoy. De avond begon met een workshop van dj Brendan over zijn kennis en manier van werken. Daarna sloegen de leerlingen van AMC klassiek en dj Brendan de handen in elkaar om voor de nodige muziek te zorgen. De beats van dj Brendan in combinatie met de live performance van enkele  leerlingen uit de cursussen AMC klassiek bleken de perfecte ingrediënten voor een zalige fuif die bij velen nog lang zal nazinderen!  

podiumkunsten / drumparty

De academie van Tienen organiseerde de “H3 concerten” met verschillende laatstejaarsstudenten uit alle disciplines podiumkunsten. Voor hen ook de perfecte aanloop naar hun eindexamen toe, en voor het publiek de garantie dat er op hoog niveau zou worden gemusiceerd. 

Daarnaast organiseerde de academie een "DRUMPARTY"; een niet-klassiek slagwerkconcert waarbij leerlingen hun favoriete muziek voorzagen van de nodige drumbeats. Denk aan Foo Fighters, Trigger Finger, Bruno Mars, Adele, The Police, U2, R.E.M, Kings of Leon, Muse, Nirvana, Snow Patrol, Coldplay, Eric Clapton, Bryan Adams, Toto, AC/DC, The Cranberries, Pearl Jam, Deep Purple...

APK Heroes Just for one day

De Academie voor Podiumkunsten van Gent gaf hun leerlingen muziek, pop & rock en dans de kans om uit te pakken met hun talenten tijdens een vrij podium. De deuren van de Groenzaal in Gent stonden open voor iedereen.
1