Inloggen Menu

Muziek lijmt ook met andere kunsten

Sure, we zouden Poppunt niet zijn als we niet in de eerste plaats op muziek mikten, maar Lokale Helden is meer dan dat. Muziek heeft ook met dans te maken, en speelt een rol in andere performance arts. Urban heeft nauwe banden met graffitistreet art of spoken word
Bref: in Lokale Helden is muziek de lijm om bruggen te bouwen, om kunstenaars, collectieven, organisaties en podia samen te brengen in één project, en dat liefst zo divers mogelijk. 

Lier

In Lier creëerden jeugd- en cultuurdienst met onervaren lokale dansers, een lokale choreograaf en de muziek van een lokale producer in 2015 een 100% lokaal dansproject. In Wielsbeke ging een heerlijk gevarieerd team van jeugdhuis (Contrast), cultuurdienstTL-collectief en enthousiastelingen samenwerken onder de naam Breedwerk 8710.

Wielsbeke

Lokale Helden Wielsbeke, dat waren rauwe, ongeremde performances in de raadzaal van het gemeentehuis, folkklanken in een oude verlaten boerderij, zware gitaren in het zwembad, dj-sessie in het jeugdhuis, enz. Twaalf optredens van lokaal talent, in verschillende genres, met verschillende streekdranken per locatie en daar bovenop nog eens kunst en poëzie. Breedwerk 8710 ging m.a.w. ook letterlijk breed: in samenwerking, in genres die aan bod kwamen én in locaties.