Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Muziek lijmt ook met andere kunsten

Muziek lijmt ook met andere kunsten

Sure, we zouden Poppunt niet zijn als we niet in de eerste plaats op muziek mikten, maar Lokale Helden is meer dan dat. Muziek heeft ook met dans te maken, en speelt een rol in andere performance arts. Urban heeft nauwe banden met graffitistreet art of spoken word
Bij Lokale Helden is muziek de lijm om bruggen te bouwen, om kunstenaars, collectieven, organisaties en podia samen te brengen in één project, en dat liefst zo divers mogelijk. 

Broeihaard

Muzikant, tekenaar, schilder, danser, woordsmid, dichter, schrijver, acteur, toneelmaker, animator, ontwerper, beeldend kunstenaar, fotograaf, filmmaker, visueel kunstenaar, performer of nog iets anders?

Op 28 april 2017 kon je bij het interdisciplinair festival BROEIHAARD terecht! BROEIHAARD is een festival voor en door jongeren van ARTAFACT. In JC Moevement, JH De Moeve en CC Liers bewonderde je jong creatief geweld van lokale bodem. Een ideaal festival om kunst te beleven in al zijn vormen en maten!

JOM

In Geel organiseerde Plateau al voor het 2de jaar op rij in en rond Jeugdhuis De Vonk het tweedaags kunstenfestival JOM! , waar ze lokale helden uit alle kunstdisciplines in de kijker zetten. De dj’s van de cursuswerking van Plateau en jeugdcultuurhuis Villa Basta konden niet ontbreken in de line-up. Verder genoot je er van een expo met foto’s, schilderkunst en beeldend werk van de cursuswerking. De avond werd afgesloten met een concert van de hippe Kempenaars Lohaus, die als echte lokale helden werden onthaald.

Opwijk Ontploft

Naar jaarlijkse traditie organiseren jeugdhuis Nijdrop en jeugddienst Opwijk tijdens Lokale Helden Opwijk Ontploft. In 2017 boden ze een free podium aan voor alle jonge creatievelingen, hét licht ontvlambaar talent bij uitstek van de regio! Bij de editie van 2018 deden ze daar nog een schepje bovenop. Naast de tentoonstelling van de tekenacademie werd er ook een open les gegeven. Iedereen kon komen kijken hoe het eraan toe gaat op een normale lesdag. ’s Avonds eindigden ze met een dj-contest in het jeugdhuis. Van een bommetje gesproken!
1