Inloggen Menu
Geen locatie te vreemd om je lokale helden te presenteren aan je lokaal publiek. Ook heel wat winkels waren bij de eerste editie van Lokale Helden aan boord om die twee samen te brengen. 

Lokale Helden shoppen in Deerlijk

Vanaf 19u kon je op 30 april 2015 terecht in de Deerlijkse festivalzone. Rond de kerktoren werd de lokale collectie muzikanten gepresenteerd op een muziekroute die langs bibliotheekkledingwinkelschoenwinkel, de garage van de lokale drukkerij en de juwelier. 6 locaties waar 11 bands in zeer uiteenlopende genres twee sets speelden: EraserHead (krautrock, garage en een geut noise), KarmaComa (riffs, heavy garage, crunch rock), Mr. Ashby (coverband), Charlotte Delabie & Michiel Den Haese (pop, folk), Free Mattress (rock), Jabbertalk (poppy jazz), Jérémie Vrielynck, Kolos (stonerrock) en dj duo Thönder.

Op een festivalkaart kon je op iedere locatie een stempel verzamelen en iedereen met vier stempels krijgt een gratis consumptie in de laatste locatie waar de route naartoe leidde: de EP Release van Zinger.

Diest: Instore Concerten

We zetten Lokale Helden in winkels waar we een publiek bereikten dat je anders nooit zou bereiken en dat met de jeugddienst als bemiddelaar; het ‘datingbureau’ dat de juiste handelszaak aan de passende bands linkte.
Marie Sprockeels, jeugddienst Diest
Instore Concerten Diest
Vanaf 16u kon je op 30 april 2015 in verschillende handelszaken in Diest genieten van 'Instore Concerten'. Lokale muzikanten en beloftevolle bands speelden telkens twee semi-akoestische sets van een half uur. Omdat je in een winkel doorgaans geen live muziek verwacht, konden zowel de bands als de zaken een publiek verrassen dat ze anders nooit bereikten.

De jeugddienst fungeerde als ‘datingbureau’; ze brachten de handelszaken in contact met een passende band of muzikant en boden technische ondersteuning. Zes uiteenlopende locaties namen uiteindelijk deel: kledingwinkels Müller en Sisu, Biscuiterie Stuckens, Standaard Boekhandel, koffiewinkels Fabriek 1900 & De Chocolat. De zes deelnemende bands waren Jacle Bow, Portland, The Fishhooks, Klankvandaal, Audry & Nele en A Gentlemen.