Menu {{ 'Sluit menu'|t }}

De eerste jeugdbeweging die geen concert of feest weet te organiseren moeten we nog tegenkomen. En ons buikgevoel zegt ook dat het aandeel groepen dat geen enkele muzikant of dj in de rangen heeft aanzienlijk kleiner is dan zij die dat wel hebben. Kortom: Lokale Helden is op het lijf van de gemiddelde jeugdbeweging geschreven. Een paar ideeën:
Spijs de kas: Yup, maak gebruik van Lokale Helden om de groepskas te spijzen. Lokale artiesten trekken lokaal publiek én met de communicatie-ondersteuning die je krijgt is de kans reëel dat je, naast de usual suspects, ook ander volk over de vloer krijgt. 

Gebruik een bestaand concept: Organiseer je jaarlijkse barbecue / spaghetti-avond / kaas & wijn-avond / quiz… op 26 april en brei er direct een muzikaal stuk aan. Organiseer je jaarlijkse grote fuif in het kader van Lokale Helden, zoals ze in Keerbergen deden met Fête Locale.
Al sinds 2010 is Fête Locale één van de vaste fuifnummers in Keerbergen. Doorheen de jaren is de fuif van Scouts en Gidsen Keerbergen zo snel gegroeid, dat men heeft moeten uitbreiden met twee extra tenten. Op 27 april 2018 stonden er maar liefst 7 lokale dj’s op het podium. Een perfecte formule om de dansbenen van meer dan 2000 bezoekers los te maken!
Werk samen: In Alken nam Chiro Joento op 30 april 2015 voor één avond jeugdhuis de Molen over met een avond vol dj-sets van eigen bodem. Dansen op de deuntjes van de bekende en beruchte dj’s van achter de hoek? Da’s feest gegarandeerd!
Pak het klein aan: Open de bar voor een open mic-avond, of how about een uitgebreide kampvuursessie?
Of...
Pak het groots aan! Sjor een groots podium op je terrein of neem een podium uit de buurt in (Jeugdhuis? Cultuurcentrum? Muziekclub?), organiseer een heus festival, werk samen met andere jeugdbewegingen uit je regio,…
1