Inloggen Menu
De eerste jeugdbeweging die geen concert of feest weet te organiseren moeten we nog tegenkomen. En ons buikgevoel zegt ook dat het aandeel groepen dat geen enkele muzikant of dj in de rangen heeft aanzienlijk kleiner is dan zij die dat wel hebben. Kortom: Lokale Helden is op het lijf van de gemiddelde jeugdbeweging geschreven. Een paar ideeën:
 • Spijs de kas: Yup, maak gebruik van Lokale Helden om de groepskas te spijzen. Lokale artiesten trekken lokaal publiek én met de communicatie-ondersteuning die je krijgt is de kans reëel dat je, naast de usual suspects, ook ander volk over de vloer krijgt. 
   
 • Gebruik een bestaand concept: Organiseer je jaarlijkse barbecue / spaghetti-avond / kaas & wijn-avond / fuif / quiz… op 28 april en brei er direct een muzikaal stuk aan.
   
 • Werk samen: In Alken nam Chiro Joento op 30 april 2015 voor één avond jeugdhuis de Molen over met een avond vol dj-sets van eigen bodem. Maar denk ook gerust nog verder buiten je comfort zone!
   
 • Pak het klein aan: Open de bar voor een open mic-avond, of how about een uitgebreide kampvuursessie?
   
 • Pak het groot aan: Sjor een groots podium op je terrein of neem een podium uit de buurt in (Jeugdhuis? Cultuurcentrum? Muziekclub?), organiseer een heus festival, werk samen met andere jeugdbewegingen uit je regio,…