Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Iedereen kan een kroegentocht organiseren. Lokale Helden is niet alleen dé gelegenheid om cafés, muziek, habitués en nieuwe kroeggangers samen te brengen, je kan ook uitbreiden naar andere plaatsen en andere mensen betrekken in de organisatie. Waarom niet met een jeugdhuis samenwerken? Of met een lokale band, de jeugdbeweging, het cultuurcentrum, de cultuurdienst en de jeugddienst? Zo’n kroegentocht with a twist heeft verschillende voordelen: je kan mensen met muziekkennis en ervaring in het organiseren van concerten betrekken in het gebeuren, je bereikt samen een veel groter én diverser publiek, je kan je ideeën samenleggen en origineler en grootser denken (al hoéft dat ook niet per sé)… 

Mortselse Kroegentocht

In Mortsel kon je op 28 april 2017 terecht voor een stevige kroegentocht. CC Mortsel , Café Revue, Café Manger, Café 't Centrum en Jeugdhuis Centraal sloegen de handen in elkaar voor deze muzikale ontdekkingstocht op poten te zetten. Op de affiche stond muzikaal talent van eigen Mortselse bodem. Elke band speelde meerdere sets op verschillende starturen. Dé ideale manier om keuzestress bij het publiek te verminderen! Daarnaast kon je op elke locatie stempels verzamelen waarmee leuke prijzen te winnen waren.

Caféest

Lokale Helden is een echte muzikale traditie geworden in de Antwerpse gemeente Kapellen. Dit jaar organiseerden ze voor de 4de keer Caféest, een heuse tocht door heel Kapellen die je langs tien cafés leidde waar je tussen 20u en 24u kon genieten van gratis optredens van lokale muzikale kanjers! Het event werd feestelijk afgesloten met een afterparty in Jeugdhuis Zwarte Paula.

Gentse Helden

Twee vrienden uit het Gentse besloten om zelf iets op poten te zetten rond de kerktoren én dat mag je vrij letterlijk nemen! In cafés rond het Sint-Jacobsplein katapulteerden vier lokale bands het publiek terug naar telkens een andere tijdzone, namelijk de jaren ‘60, ‘70, ‘80 en ‘90. Zij speelden hun eigen repertoire aangevuld met een cover naar keuze uit hun decennium. Doorheen deze kroegentocht rondom de Sint-Jacobskerk, ging het publiek op zoek naar dé Gentse Held bij uitstek. Stemmen kon in de deelnemende cafés, namelijk: de café-zaal Trefpunt , Afsnis, Kinky Star en Giraf.

Achteraf zorgde Trefpunt voor een nillies-afterparty met een geheime headliner. Niemand minder dan de Gentse band Vagabundos, sloot deze prachtige muzikale tijdreis af.
1