Inloggen Menu
Iedereen kan een kroegentocht organiseren. Lokale Helden is niet alleen dé gelegenheid om cafés, muziek, habitués en nieuwe kroeggangers samen te brengen, je kan ook uitbreiden naar andere plaatsen en andere mensen betrekken in de organisatie. Waarom niet met een jeugdhuis samenwerken? Of met een lokale band, de jeugdbeweging, het cultuurcentrum, de cultuurdienst en de jeugddienst? Zo’n kroegentocht with a twist heeft verschillende voordelen: je kan mensen met muziekkennis en ervaring in het organiseren van concerten betrekken in het gebeuren, je bereikt samen een veel groter én diverser publiek, je kan je ideeën samenleggen en origineler en grootser denken (al hoéft dat ook niet per sé)… 

Wijnegem zapt

Wijnegem Zapt had al vóór Lokale Helden een lange traditie. In 2015 maakte het gebeuren deel uit van Lokale Helden. De muzikale ontdekkingstocht gaat niet enkel langs cafés maar ook langs chiro en jeugdhuis.

Cafeest

Ook de gemeentelijke jeugd- en cultuurdienst van Kapelle wilden van de eerste editie van Lokale Helden gebruikmaken om het talent van onder de Kapelse kerktorens naar buiten te lokken en een podium te bieden. Daartoe organiseerden ze Cafeest, een muzikale ontdekkingstocht langs Kapelse cafés. Op dertien locaties – waaronder uiteraard cafés maar ook wereldwinkelbrasserie en jeugdhuis – kon je op 30 april 2015 tussen 17u en middernacht terecht voor optredens van op eigen bodem gekweekt muzikaal talent.