Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Van lokale winkels, huiskamers en kampvuurkringen over erfgoed, treinperrons, begraafplaatsen, zwembaden, fitnesszaken, bibliotheken rusthuizen of garageboxen tot jeugdhuizen, cultuurcentra en de grootste concertzalen: Lokale Helden kan je écht overal organiseren!!!

Bathroom Singers

De Pianofabriek en de gemeente Sint-Gillis pakten op 27 april 2018 opnieuw uit met hun Bathroom Singers Secret Concerts Parcours.  In verschillende badkamers en toiletten in Sint-Gillis programmeerden ze hun lokaal muzikaal talent. In het totaal goed voor zo’n 14 verschillende locaties. Niet enkel stadsdiensten maar ook enkele enthousiaste Sint-Gillissenaren hebben hun badkamerdeuren opengezet voor een diverse mix aan genres.
Een nieuwtje in 2018 was dat alle optredens ondersteund werden door visueel beeldmateriaal. Denk maar aan  een fototentoonstelling, een beeldhouwwerk, een projectie, een beeldend kunstwerk,...  

Inzepen kon je met Afro-Europese a capella en indie pop, schrobben met Franse chanson, inweken met trance meditation, afspoelen door oceansounds en afdrogen door psychedelic tropical cumbia! Zingen onder de douche, maar dan next level!

VERSCHOLEN KLANKEN x JH JIEKAA: LOKALE HELDEN VILVOORDE

Jeugdhuis Jiekaa en Verscholen Klanken sloegen op vrijdag 26 april 2019 de handen in elkaar om muzikaal talent te programmeren op een unieke locatie. Het oude Monnikhof in Vilvoorde opende uitzonderlijk zijn deuren voor lokaal talent in verschillende disciplines. Optredens van lokale bands, dj’s, expo’s en kortfilms wisselden elkaar af en dit een heel weekend lang, afgesloten werd er met een stevige afterparty in JH Jiekaa. Feest verzekerd!

TUUP Schuurt

Van metropool Berlijn naar de boerenbuiten, veel landelijker dan een geitenschuur kan het niet worden. In De Klinge gaven ze hun event de toepasselijke naam Tuup schuurt. Een voormalige geitenschuur wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot muziektempel. Dit met een verrassend gevarieerd aanbod van eigen bodem. Get Well, een nagelnieuwe band uit Sint-Gillis-Waas, trapte de avond op gang met hun debuutoptreden. Da Klingt! 
1