Inloggen Menu
Alle grote muzikale helden begonnen ooit als Lokale Helden. 

Die helden terugbrengen naar een podium op de plaats waar het ooit allemaal begon is niet alleen erg fijn voor het publiek, ook de artiesten in kwestie genieten vaak van de ervaring én ze kunnen als hoofd-act de aandachts- (pers!) en publiekstrekker zijn voor onbekend lokaal talent. 
Lokale Helden - bekende helden
In Genk was er in 2015 nog Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds) die in de huiskamer van z’n ouderlijke woonst een concert gaf, in Brugge was Gunter Lamoot van de partij, Lange Polle (Triggerfinger) coachte mee in Lier, Heist-op-den-Berg had Lucas Van den Eynde (‘Jukebox 2000’) en Brahim te gast op het podium. 

In Ninove ging het VRT-journaal op 30 april 2015 langs op het erg succesvolle event dat lokale helden Team William als top of the bill geprogrammeerd had. Dat ging zo in z’n werk:

Ninove ft. Team William

Omdat het geven van kansen aan (jong) muzikaal talent bij beiden hoog op de prioriteitenlijst stond, wekte de Lokale Helden-oproep in Ninove de interesse bij zowel jeugd- als cultuurdienst. Samen met cultuurcentrum De Plomblom werkten ze het concept en de aanpak uit:
  • Lokale Helden moest jong en oud aanspreken, en bij voorkeur op verschillende plaatsen doorgaan.
  • Al snel ontstond het idee om een jongerenfestival in het stadscentrum te organiseren, aangevuld met een dagprogramma op andere plaatsen.
  • Geïnteresseerd jong muzikaal talent werd opgespeurd met een oproep die langs pers, infoblad, scholen en verenigingen werd verspreid.
  • De jeugddienst stond in voor de verdere uitwerking van het jongerenfestival dat beginnend talent moest presenteren, afgewisseld met al meer gevestigde waarden en Team William – a.k.a. de bekendste groep van Ninove – als afsluiter.
  • De cultuurdienst en het cultuurcentrum stelden een programma samen dat tussen 7 uur ’s morgens en de start van het jongerenfestival zou plaatsvinden op het perron, in een meer afgelegen openluchttheater, tussen de terrasjes,… De techniekers van het cultuurcentrum stonden in voor techniek en logistiek.
  • Het festival startte met twee schoolgroepen: een zeer fijne ervaring voor hen én de zekerheid voor ons dat we de schoolgaande jeugd vanaf het begin van het programma mee zouden hebben. Daarna bouwden we het programma op naar meer ervaren bands om ’s avonds uit te pakken met de headliner en de dj’s.
  • Het prijskaartje van de dag viel al bij al ook goed mee. De groepen (behalve de headliner) werden niet betaald maar er werd wel de juiste hospitality met catering voorzien. De voornaamste kosten? Logistiek en personeel, want zowel de voorbereiding als het werk op de dag zelf vragen om een intensieve organisatie.