Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
Alle grote muzikale helden begonnen ooit als Lokale Helden. 

Die helden terugbrengen naar een podium op de plaats waar het ooit allemaal begon is niet alleen erg fijn voor het publiek, ook de artiesten in kwestie genieten vaak van de ervaring én ze kunnen als hoofd-act de aandachts- (pers!) en publiekstrekker zijn voor onbekend lokaal talent. 

Kamp Noord All Stars (Noorderkempen)

De jeugddiensten van de Noorderkempen leggen al 10 jaar lang het Kempisch muzikaal talent bloot met de muziekrally Kamp Noord, dé springplank voor jong geweld uit de regio. Over de jaren heen deden er al meer dan 200 bands en 150 dj’s aan de wedstrijd mee. Dit mondde voor sommige van hen uit in optredens op grote Belgische festivals als Pukkelpop en Tomorrowland.

Voor hun 10de verjaardag organiseerden ze in het kader van Lokale Helden een All Stars editie! Bands en muzikanten die het Kamp Noordpodium al eens hadden veroverd, verenigden zich op een geweldig showcasefestival. Winnaars van 2013, Equal Idiots, die in 2017 ook de Nieuwe Lichting van Studio Brussel veroverden, konden niet in de line-up ontbreken!

Neighbours on Stage

Reportagemaakster Liedewij Nuitten liet ons in haar rubriek ‘Mijn Straat’ in het één-programma Iedereen Beroemd kennis maken met haar Brusselse buurt. Omdat ze nu eenmaal haar hart verloor aan de Schaarbeekse community besloot ze ‘Neighbours on Stage’ op te zetten, een concept waar lokaal talent zo'n vier keer per jaar de kans krijgt om uit te blinken in een even lokaal café. Voor Lokale Helden 2018 besloot ze muziek en poëzie voor een avond te laten versmelten. Dichters gingen de dans aan met muzikanten en nadien volgde er een set van mini-optredens.

Goede buren worden tijdens Neighbours on Stage nog betere vrienden!
 

GC DE MUZE X JO VALLY

GC De Muze programmeerde hun lokale muzikale waarde, Jo Vally, voor een unplugged optreden. Met een 40-jarige muzikale carrière heeft deze Meisenaar der Meisenaars dan ook een œuvre om ‘u’ tegen te zeggen, en keerde hij voor Lokale Helden graag nog eens terug naar de plaats waar het voor hem allemaal begon.
1