Menu {{ 'Sluit menu'|t }}
A New Blend

A New Blend

Mix it up! Verras met nieuwe muzikale combinaties of grijp je kans om kersverse fusies of samenwerkingen in de bloemetjes te zetten. Wie weet ontstaan er buitengewone verbintenissen die je zelf nooit had kunnen bedenken! Lokale Helden is dé gelegenheid bij uitstek om vaste samenstellingen op te breken en te experimenteren. In Gent dachten ze outside the box met frisse muzikale matches die werden gekoppeld door professionele coaches.  

A New Blend

In Café De Loge te Gent kan je regelmatig terecht voor een goede portie live muziek. Vanuit de filosofie dat veel muzikanten in verschillende bands spelen en een groot muzikaal netwerk hebben, maar vaak toch ook vastzitten in één bepaald genre, organiseerde het café een origineel concept voor Lokale Helden 2018. Het Gentse café pakte uit met een unieke speeddate voor muzikanten!

Geïnteresseerde muzikanten schreven zich in via online kansenplatform vi.be. Enkele namiddagen en avonden in maart kwamen ze dan samen om te “daten”. Deze muzikanten werden in contact gebracht met vier producers die als coaches op zoek gingen naar de perfecte match tussen de verschillende artiesten. Wanneer de date geslaagd was, werden nieuwe duo’s of gelegenheidsbands gevormd die daarna enkele weken aan de slag gingen.

Dit experiment resulteerde op 27 april 2018 in sympathieke nieuwe combo’s die op het podium van het zeer enthousiaste Café De Loge stonden! 
©Image of Light
©Image of Light
©Image of Light
©Image of Light
©Image of Light
1