Inloggen Menu

Run The City

vrijdag, 28 april, 2017 - 18:00Gratis
Festival • Wedstrijd • Elektronisch • Pop • Rock
Urban run doorheen gebouwen en leuke plaatsen van Herk-de-Stad met optredens van Lokale helden voor, onderweg en na het lopen

Beschrijving

Op vrijdag 28 april nemen de leerlingen van de Sint-Martinusscholen van Herk-de-Stad het centrum even over: ‘THEY RUN THE CITY’. Het grote publiek kan die avond al joggend doorheen enkele unieke locaties kennismaken en vooral genieten van al hun talenten. Dit ten voordele van Te Gek!?, een initiatief dat psychische problemen bespreekbaar wil maken in Vlaanderen.

LOOP EENS DOOR DE KERK, JOG EENS IN DE BIB.

Op een parcours van 5 km loop je doorheen enkele dansvoorstellingen, DJ-sets en andere toonmomenten van onze leerlingen. Bovendien kan je tijdens het lopen kennismaken met de rijke geschiedenis van het Wendelenhuis en is het helemaal niet vreemd om, wie weet, al joggend eventjes een huwelijksceremonie bij te wonen op het gemeentehuis.
Ook priester Wim Simons zal die avond lopers in zijn kerk toelaten en ze zelfs zegenen tijdens hun tocht doorheen het gebouw.
Verhalen en gedichten sturen je doorheen de bibliotheek en talrijke concertjes geven je de nodige energie om de finish te bereiken.
Daar kan je even uitblazen in het sportcafé of verder genieten van het muziekfestival met talrijke Herkse artiesten op het podium.
Het loopevenement start om 19u, maar uiteraard kan je ook als toeschouwer komen genieten van alle activiteiten op en naast het parcours.
www.st-martinus.be/runthecity.


Line-up

Op locaties Urban Run tussen 19.00u en 21u
Kaylie Lemmens (kerk), Helena Hulsmans/Noor Beneens/Ines Govaerts (Gloria), Jacky Maris (Eerste Graad campus Ursula), Daan Vanrusselt/LiIDAcrew dans (sporthal), FienS Smeets/Merel Leemans/Laurien Motmans (kloostergang), Maaike Magerman/Brecht De Vuyst/Fréderique Treunen (stadhuis), Zina Kenens, Chiara Boone en Marine Debel (stadhuis)

Hoofdpodium:
18.00 u Joppe Goeleven
18.15 u Sunday Drive
19.00 u Kwijt trek System
19.30 u Elision
20.00 u Hasjke
21.00 u Jerix
22.15 u Liebenskind

Klein podium:
18.30u Murphy
19.45u The Barstool Prophets
21.00u Luz and the Losers


Organisator: Sint-Martinusscholen & stadsbestuur Herk-de-Stad

Locatie

Sint-Martinusscholen Veearts Strauvenlaan 5, 3540 Herk-de-Stad