Inloggen Menu

Gentse Helden

vrijdag, 28 april, 2017 - 19:00Gratis
Kroegentocht • Blues • Elektronisch • Jazz • Klassiek • Metal • Pop • Reggae • Rock • Urban • World
Een showcase rond de gezellige buurt van St-Jacobs in Gent

Beschrijving

Op 28 april organiseren we voor Lokale Helden een showcase rond de gezellige buurt van St-Jacobs in Gent. Samen met enkele Gentse cafés rond Sint-Jacobs eren we onze lokale helden en gaan tegelijkertijd op zoek naar de toekomstige helden van Gent die door de bezoekers gekozen worden. De bedoeling is dat elke band hun eigen repertoire combineert met een zelfgekozen cover van een Gentse held.

We werken samen met vier cafés waar optredens georganiseerd worden: L’Enfant Terrible, The Cover, Afsnis en Trefpunt (café + concertzaal). Het concept luidt dat Gentse cafés hun ‘lokale helden’ eren. We gaan op zoek naar wie die avond ‘de held van Gent’ wordt. Via vi.be, het muziekplatform voor jonge bands van poppunt, hebben we een oproep gelanceerd waar lokale helden zich kunnen inschrijven voor de wedstrijd van Gentse Helden. Bovendien vragen we deze lokale bands om hun eigen Gentse held te coveren.

Om de nieuwe held van Gent te kunnen bepalen, krijgen de bezoekers bij het binnenkomen van de eerste locatie een stempelkaart.
Per locatie die bezocht wordt, krijgen de bezoekers 1 stempel bij hun eerste consumptie. Op de achterkant van dit kaartje staan de 4 bands waarop gestemd kan worden.
Na de showcase speelt de headliner in de concertzaal van Trefpunt. Deze is gratis te betreden met een volle stempelkaart. Indien bezoekers niet al de vorige concerten hebben meegemaakt zullen ze een kleine € 5 inkom moeten betalen.

Daarnaast willen we niet alleen de lokale bands een kans geven om te schitteren op 28 april, we willen ook de School of Arts (KASK) betrekken. Elke inkom van de 4 cafés willen we laten inkleden door enkele kunststudenten. Deze kunststudenten bespreken samen met de bands welke sfeer elke locatie wil uitstralen. Ze mogen met goedkope materialen de inkom inkleden met hun kunst.
Dit lijkt ons een goeie kans voor de studenten om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Na het concert van de headliner wordt bekendgemaakt wie van de 4 concurrerende bands de meeste stemmen kreeg en zich dus dé held van Gent mag noemen.


Line-up

Onze line-up is nog niet helemaal bekend. Wij hebben een kans aangemaakt via vi.be en deze loopt nog toch 1 april. Vanaf dan zullen wij 4 bands kiezen die op onze 4 verschillende locaties mogen spelen.

Wel zal er een headliner zijn en deze staat wel al vast. De headliner van de avond is Rumours. Een Gentse band waar heel veel rond te doen is tegenwoordig. Zo kan je zien live aan het werk zien tijdens het showcasefestival We Are Open in Trix op 11 februari.


Organisator: Lisa Van de Cauter, Lynn Claus

Locatie

L'enfant Terrible Bij Sint-Jacobs 13, 9000 Gent
The Cover Vrijdagmarkt 26, 9000 Gent
Afsnis Bij Sint-Jacobs 10, 9000 Gent
Trefpunt (café + concertzaal) Bij Sint-Jacobs 18, 9000 Gent