Inloggen Menu

PIKET. / Lokale Helden weekend

vrijdag, 26 april, 2019 - 17:30 tot zondag, 28 april, 2019 - 21:00
Gratis
Concert • Festival • Fuif • Pop • Rock
Drie dagen muziek en lekkers in dé hotspot van Diest: PIKET !

Beschrijving

Vrijdag 26 april '19 - LOKALE HELDEN LIVE
Vrijdag staat volledig in het teken van live-muziek uit de Diestse scene. Iedereen is welkom vanaf 17u30 en kan er ook proeven van streetbites van de lokale foodtrucks en speciale bieren uit de streek. 
Line up: The Me In You, Hidden Trails, Rotzak, Woolly Whale, The Fatbirds.
Met foodtrucks & Diestse bierbar
#diestrockcity

Zaterdag 28 april '19 - SILENT DISCO
Tijdens dit feestje nemen 3 dj-teams, team Rood, Groen en Blauw, het tegelijker tijd tegen elkaar op. Drie kanalen, drie feestjes, 1 koptelefoon! Jij kan met je koptelefoon switchen tussen de 3 kanalen. Met je vrienden op één avond dus naar een House- , Hiphop- en Hitfeest? Het kan allemaal!
De toegang tot PIKET (café en terras) blijft gratis voor iedereen. Het café is open vanaf 19u30. Dansen in de Silent Disco kan vanaf 21u30.
I.s.m. D'Oranje Giraffen

Zondag 28 april '19 - CITADELICIOUS
Lokale foodies serveren heerlijk eten en drinken tijdens dit foodevent!
Om aan te tonen dat er veel culinair talent van eigen bodem is, slaan enkele Diestse foodies de handen in mekaar. Ze organiseren dit laagdrempelig foodevent waar je voor maximaal € 5 een lekkere hap kan krijgen. Kwaliteit en authenticiteit primeren. Het aanbod is zeer divers, je kan er genieten van artisanale limonades, cocktails, streekbieren, pizza's, bbq-gerechten, streetfood, desserten, ijsjes,… Iedereen kan er terecht van 12u tot 21u.
Een organisatie van Citadelicious i.s.m. de Jeugddienst

Toegang tot de loodsen is het hele weekend gratis
Open op vrijdag vanaf 17u30
Open op zaterdag vanaf 19u30 
Open op zondag vanaf 12u tot 21u

Line-up

The Fatbirds - 
Stevige SoulPop met een fluweel zachte stem.

Wooly Whale - 
Woolly Whale is een vierkoppige band uit Diest. Hun combinatie van stoner, hardrock en metal zetten ze om in hun eigen sound. Centraal staan stevige riffs, ruige zang, een donderende bas en hevig slagwerk.

Rotzak - 
Rotzak [ˈrɔtsɑk] is a four piece band from Belgium, bringing a mix of hardcore, punk and dirty southern rock 'n roll.

Hidden Trails - 
Hidden Trails is geëvolueerd uit het onvolprezen Hypnos 69, een band die in de nineties een jazzy mix maakte van de stonerrock van Kyuss en de progrock van Pink Floyd.

The Me In You - 
Stuart Conroy 1974 -1978, zo heet de nieuwe plaat van The Me in You. De titel lijkt op een compilatie van een vergeten troubadour en dat is ook min of meer zo. De groep kwam eerder toevallig in contact met flarden tekst en (aanzetten tot) nummers van deze onbekende Schot en reconstrueerde zijn schetsen en ideeën tot hedendaagse songs met respect voor de originele benadering. Analoog en digitaal. Akoestisch en geprogrammeerd. Als eerbetoon aan een onbekende, muzikale soldaat die weinig sporen naliet, maar genoeg om zijn ideeën een tweede leven te gunnen. Nostalgie voor later.

Organisator: Jeugddienst Diest , D'Oranje Giraffen, Citadelicious

Locatie

PIKET. Citadel Loods Leuvensestraat, 3290 Diest