Inloggen Menu

Lokale Helden in Missy Sippy: Bluebird

vrijdag, 28 april, 2017 - 22:00Gratis
Lokale helden bestormen deze vrijdagavond het gehele land, Missy Sippy verwelkomt met open armen handen onze regionale trots BLUEBIRD!

Beschrijving

Recent kaapte Bluebird de 1e prijs weg op Biz'art blues, tijdens Lokale Helden veroveren ze jouw hart! :) De enthousiaste knapen zijn hard aan het werk met de voorbereidingen van hun eerste plaat.

▬▬▬▬FREE ENTRANCE▬▬▬▬

Akoestische blues met Gentse roots, dat is Bluebird in een paar woorden. Deze jonge band, met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar, liet zich al meermaals opmerken tijdens de intussen legendarische bluesjams met Guy Verlinde en Tiny Legs Tim in Missy Sippy. Bluebird brengt doorleefde songs met harmonicasolo’s die refereren aan de tijd dat blues a way of life was, met echo’s van Walter Horton, Sonny Boy Williamson 1 én 2, George Harmonica Smith, James Cotton en Little Walter. De gitaren spreken, huilen en fluisteren op het juiste moment. De backbeat is steady-groovy en heeft een borstelige-soft-touch. De band neemt het publiek mee op een tocht door de Mississippi Delta en passeert even langs de Chicago blues scene, waar ze een aantal obscure jaren 1930-40 bluessongs wegritsen.


Line-up

Matis Cooreman: harmonica/zang
Lajos Tauber: gitaar, slide/zang
Kasper Van de Ponseele: gitaar
Natan Goessens: percussie


Organisator: Missy Sippy

Locatie

Missy Sippy Klein Turkije 16, 9000 Gent