Inloggen Menu

Lokale Helden Avelgem

vrijdag, 26 april, 2019 - 15:00Gratis
Concert • Vrij podium • Blues • Elektronisch • Jazz • Klassiek • Pop • Reggae • Rock • Urban • World
Lokaal talent bij Avelgemse handelaars

Beschrijving

Op vrijdag 26 april 2019 organiseert Poppunt samen met iedereen in Vlaanderen en Brussel die wil meedoen de derde editie van Lokale Helden.
Net als vorig jaar geven we lokaal talent graag de kans om het beste van zichzelf te geven bij Avelgemse handelaars en in openbare gebouwen, deze keer met avondprogramma op een uitzonderlijke locatie!Tickets voor het avondprogramma: www.avelgem.be/webshop

Line-up

15u - 16u: De Grote Kleine Fanfare | Polyvalente zaal Basisschool De Toekomst
In kader van 'Ik zal je altijd horen' - een pilootproject dat mensen met dementie in de thuissituatie en mantelzorgers de waardevolle effecten van zingen laat ervaren - slaan de beide Avelgemse woonzorgcentra, De Grote Kleine Fanfare o.l.v. Joachim Wannyn en Basisschool De Toekomst de handen in elkaar.
De Grote Kleine Fanfare wil mensen samenbrengen over alle grenzen heen (kinderen, volwassenen, senioren, mensen met een beperking, Nederlandstaligen en anderstaligen, ...) om hen te laten proeven van het samen zingen en muziek spelen zonder dat repetitie of muzikale scholing vereist is. Door het repertoire van gemakkelijke liedjes (bekende melodieën, kinderliedjes, populaire hits, ...) staat vooral het plezier van het moment zelf centraal.
Een huisorkest zorgt voor de muzikale leiding, iedereen is welkom om mee te zingen en te spelen. Er worden zelfs kleinde percussie-instrumenten, kazoos e.d. ter beschikking gesteld! Wie dat wil kan zich individueel of in groep voorbereiden en krijgt het repertoire vooraf bezorgd. Contact: joachim.wannyn@gmail.com of 0474 399 716.

17u - 17.45u: Kurt & Britt | AB Wooddesign
Dat muzikaal talent van vader op dochter kan doorgegeven worden, bewijzen Kurt en Britt Vanheule. Kurt leerde zichzelf gitaar spelen en begeleidt de wondermooie stem van dochter Britt. Zeker de moeite waard!

17.45u - 18.30u: Julie Omoregie | Avenue58
Na een geslaagde solo-passage op Lokale Helden 2018 laat Julie zich deze keer bijstaan door een bassist en een gitarist. Sfeer gegarandeerd!

18u - 19u: Pieter Flamand | Brasserie
Onder het motto 'Less is more' bewijst Pieter Flamand dat je aan een gitaar en prachtige zangstem genoeg hebt om een beklijvend optreden neer te zetten.

19u - 19.45u: Lip Service | Optiek Christiaens
Lip Service doet eigenzinnige en energieke dingen met pop. Hun muziek bundelt een waslijst invloeden in eigenwijze popsongs vol hoekige grooves en melodieën die blijven plakken.
Eind maart werd debuut-EP 'People's People' gereleaset in een uitverkochte Club Telex. De EP en singles konden op bijval rekenen van Studio Brussel, Radio 1, Humo, daMusic, Dansende Beren, ...
Of zoals Humo het omschrijft:
"Plezier, technische bagage, aangenaam om naar te kijken: niemand die zich tijdens het setje van Lip Service verveelt."

19u - 20u: Accordeontrio | Retro
Het talentvolle accordeontrio Chanel, Britt en Laurens zorgt in een gloednieuwe samenstelling voor kwalitatieve accordeonnummers.


Naast de optredens bij lokale handelaars voorzien we dit jaar ook een betalend avondprogramma in het prachtige decor van Tanghe Interiors (de vroegere 'Rubens' en later 'PodiaPodia'). De deuren zwaaien open om 19.30u, de timing van de bands ziet er als volgt uit:

20.15u: Wolker
Het avondprogramma wordt afgetrapt door opkomend lokaal talent Wolker! Zijn debuutsingle 'Situations' werd alvast overspoeld door positieve commentaren. Of zoals Dansende Beren het omschrijft:
"Een fantastisch visitekaartje levert de man hiermee af, wij willen alleen maar meer!"

20.50u: ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ
Niemand minder dan ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ, de spiksplinternieuwe band rond frontman Jonas Desmet, zorgt voor een frisse mix van groovy pop en rock bij Tanghe Interiors!

22u: Mooneye
Dat Avelgem en omstreken bulkt van het muzikaal talent is niet nieuw. Eén van de exponenten hiervan is Mooneye. Sinds hun overwinning in De Nieuwe Lichting op Studio Brussel kan heel Vlaanderen de tonen van ‘Thinking About Leaving’ meeneuriën.

Organisator: Dienst jeugd en cultuur

Locatie

Lokale handelaars Avelgem Doorniksesteenweg, 8580 Avelgem