Inloggen Menu

Lokale helden op de Koer met Globe Aroma

vrijdag, 27 april, 2018 - 17:00Gratis
Andere • World
Expo en concert in samenwerking met Globe Aroma

Beschrijving

Vernissage expo van Jiyed Cheikhe & Yahya Cheikhe
Concert door: STALIN BLACK
Tekstfragmenten door schrijvers van Globe Aroma

De tweelingbroers Jiyed en Yahya Cheikhe (°1986) tekenen en schrijven al sinds hun kindertijd. Pas toen ze enkele jaren geleden in België aankwamen, kreeg het voor hen een belangrijke status. Het werd een manier om hun gedachten en dromen uit te drukken en te ordenen.
Ze zien zichzelf lang niet als technische grootmeesters - daarvoor zijn ze net iets té autodidact -, maar proberen via schrijf- en schilderkunst menselijke problemen en politieke situaties in beeld te brengen.
Als identieke tweelingbroers werken ze aan elk werk samen. Het is niet altijd duidelijk wie begint en wie waar zal eindigen. Soms tekent Jiyed de schetslijnen uit en kleurt Yahya in, dan weer is het Yahya die het onderwerp aanlevert en Jiyed die minutieus afwerkt.
Sinds de inval in Globe Aroma op 9 februari is het onafscheidelijke tweelingduo van elkaar gescheiden. Jiyed bevindt zich al 2,5 maanden in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. Sinds die dag is er geen nieuw werk meer te bespeuren...

Naast het werk van Yahya en Jiyed zal een tekst voorgelezen worden die Jiyed schreef in het gesloten centrum, aangevuld met teksten door andere schrijvers van Globe Aroma. Hoopgevende teksten waarin zij hun liefde en afkeer van onze Brusselse hoofdstad beschrijven.

STALIN BLACK zorgt voor de vrolijke muzikale noot en brengen voor de gelegenheid - naast drie getalenteerde rasmuzikanten - een danseres mee! Beentjes hoog.

STALIN BLACK (EN)
3 different continents united in one band, bringing a unique mix of influences together in a style of music that floats somewhere between flamenco and blues, or even rock and gipsy music. You won’t get any closer in describing the music that Stalin (KRD), Mirsad (RKS), and Moune (MG) bring to you. Based in Brussels, the band members came together at the open art house Globe Aroma in 2015, and started playing gigs under the name of STALIN BLACK (deriviated from the name of frontman Stalin, not that other guy) shortly after. STALIN BLACK plays a variety of concerts; from an intimate setting to a more festive atmosphere, there are no borders for this group of talented musicians.
----------------------------------------------

Het artiestenparcours van Anderlecht start op 20 april en eindigt op 29 april en zal weer overal in Anderlecht Lokale artiesten laten exposeren. Ook wij met de Koer doen hier aan mee. Om onze expo ook wat meer in de verf te zetten organiseren we hier nog een activiteit rond op 27 april.

Deze avond is ook de dag van de Lokale helden zo uitgeroepen door Poppunt. Voor de Rinck een reden om op zoek te gaan naar Lokale internationale helden. Voor dit programma zetten we een samenwerking op met Globe Aroma. Zowel de Expo als het volledige programma werken we met hen uit.


Line-up

Vernissage expo van Jiyed Cheikhe & Yahya Cheikhe
Concert door: STALIN BLACK
Tekstfragmenten door schrijvers van Globe Aroma


Organisator: GC de Rinck

Locatie

de Koer Dapperheidsplein 21, 1070 Anderlecht