Inloggen Menu

DOWN UNDER Bar presenteert Dries Live

vrijdag, 27 april, 2018 - 20:30Gratis
Concert • Pop
Singer-songwriter Dries bezingt het kleine en grote leven

Beschrijving

Dries is een singer-songwriter uit Antwerpen die aan zijn carrière als solo artiest aan het timmeren is.

Songschrijver en zanger Dries Bongaerts brengt intieme indiefolk. Vergezeld met gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen.

In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse/Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming Home uitbracht.

Voortaan zoekt hij dus ook solo de planken op. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.

Zijn eerste solo-album For The Light in Thy Heart kwam uit op 6 oktober 2017.

In de pers:

"Songbarden als Nick Drake, Will Oldham, Townes Van Zandt en vooral de jonge, folky Dylan zijn referenties. Toch biedt Dries de luisteraar veel meer dan alleen die inspiraties. Vrijwel direct word je geraakt door zijn warme, melodieuze gitaarspel waarin eerbied voor traditie sterk naar voren komt."" daMusic

"Ontdekking met grote “O”!" Rootstime

"Wat tijdens zijn optreden duidelijk was en met dit album nog maar eens bewaarheid wordt, is dat Dries een singer/songwriter is die weet waar hij mee bezig is. Geen nietszeggende lyrics, geen saaie melodieën, maar songs die gevat en tijdloos klinken. " Keys and Chords

"Dries...onze eigenste Dylan." Rootsville


Line-up

Dries Bongaerts : gitaar, zang, mondharmonica


Organisator: DOWN UNDER Wine Bar en Vincent Stockman Ripspiqué Lier vzw

Locatie

DOWN UNDER Wine Bar Werf 12, 2500 LIER